ETTA

FacebookInstagramSpotify 

Etta on 20-vuotias tuore artistilupaus, joka on saanut musiikkialan ihmiset kyselemään kuka tämä nuori nainen on.

Musiikillisessa perheessä pääkaupunkiseudulla kasvanut ETTA on aina tiennyt haluavansa laulaa. Esikuvanaan hänelle oli nuorena Whitney Houston kenen kappaleita hän lauloi päivittäin. Kolmannella luokalla hän siirtyi musiikkiluokalle, jossa laulun lisäksi tuli mukaan poikkihuilun soittaminen. Vuonna 2007 vasta kymmenen vuotiaana hän osallistui Talent suomen kaudelle ja pääsi kisassa semifinaaleihin saakka. Kuitenkin ohjelman jälkeen hän totesi, että kisat eivät ole häntä varten. Siitä alkoi vimmainen itsensä kehittäminen.

Vuonna 2016 Etta tapasi Jimi Pääkallon yhteisen ystävän kautta. Hänen kanssa Etta alkoi tehdä musiikkia ja laulamaan demoja toisille artisteille. Kesällä 2017 Etta huomasi, että kaikki mitä hän haluaa sanoa ei mahdu laulun muotoon. Hän päätti kokeilla kirjoittaa riimejä. Muutama kuukausi ja kolme freestyle räp-videota myöhemmin lahjakkuus oli ilmeistä. Videot, jotka ETTA julkaisi Youtubessa ja Facebookissa, ovat kiinnittivät levy-yhtiöiden ja keikkamyyjien huomion.

Helmikuussa 2018 Etta allekirjoitti levytyssopimuksen PME Recordsin ja Warner Music Finlandin kanssa. Ensimmäinen single Ballerina julkaistiin 31.8.2018. Biisin sanoitukset ja melodia ovat Ettan tekemät ja biitistä vastaa Aleksi Asiala. Debyytti-EP10 julkaistiin helmikuussa ja se antoi loistavan kuvan artistin monipuolisuudesta. Vasta pari vuotta räpännyt artisti on myös lahjakas laulaja, jota on kuultu vierailijana Lukas Leonin XTC ja Rooma -kappaleiden lisäksi myös esimerkiksi STEREOn Vuosien päästä – singlellä.

Lisätietoja / Haastattelupyynnöt

Essi Varila / essi.varila@warnermusic.com