Babel

Babel

Suomalaisen indiepopin ylistetyt tekijät ovat lyöttäytyneet yhteen: uusi Babel-yhtye esittää unenomaista indietä, joka luo maailman jonne paeta.

Babel: Karin Mäkiranta ja Mikko Pykäri

Pykäri ja Mäkiranta löysivät toisensa Pykärin vuoden 2019 O -sooloalbumilla. Kaksikon yhteistyö tuntui niin luontevalta, että kolmen levytetyn kappaleen jälkeen he ryhtyivät kirjoittamaan englanninkielistä poplauluja Babel-nimellä. “Haaveilevan Karinan ja Pykärin yhteistyö on luontevaa, suorastaan järkiliitto”, Helsingin Sanomat kirjoitti Pykärin ja Mäkirannan yhteiskappaleista O -albumilla.

Babelin Mäkiranta ja Pykäri ovat Suomen 2010-luvun kiitetyimpiin lukeutuvia indiemuusikkoja. Regina- ja Shine 2009 -yhtyeistä tuttu helsinkiläinen Pykäri on ollut 2000- luvun ensikymmenellä Suomen kansainvälisesti maineikkaimpia popmusiikin visionäärejä ja tuottajia. Pykärin albumit ovat keränneet kiitosta esimerkiksi Pitchfork-sivustolla.

Berliinissä asuvan Mäkirannan indieyhtye Karina oli ehdolla Pohjoismaiden vuoden parhaan albumin palkinnon (Nordic Music Prize) saajaksi debyytillään, jota Pohjolan suurin päivälehti luonnehti viiden tähden arviossaan yhdeksi hienoimmista suomalaisista esikoisalbumeista vuosikausiin. Karinan helmikuussa ilmestynyt toinen albumi oli vuoden 2020 odotetuin suomalainen indielevy.

Esikoisalbumiaan viimeistelevä Babel tuo yhteen Reginan ja Karinan parhaat puolet, kuten utuisesti hellivät dreampop-vaikutteet: Mäkirannan eteerisesti leijailevat laulumelodiat, verkkaisesti nakuttavat rumpukoneet, urkusoundit ja parin vuosikymmenen takaiset indiekitarasävyt. Vertaus Suomen Beach Housesta on ehkä ilmeinen, mutta baltimorelaisyhtyeen tavoin Babel synnyttää musiikissaan toismaailmallisen mentaalisen pesäpaikan tai turvasataman, johon kuulija voi paeta suojaan.

Lisätietoja / Haastattelupyynnöt

Saara Everi / saara@pmerecords.fi / 0408314224