Ege Zulu

Ege Zulu

Vuoden 2022 YleX Läpimurto -kilpailun voittaneen Ege Zulun musiikki on inspiroitunut ranskalaisesta musiikista ja artisti kertoo “erityisesti Etelä-Ranskan, niin sanotun Marseille-soundin” ajavan musiikkia eteenpäin. Roihuvuoressa kasvanut Zulu kertoi Helsingin Uutisten haastattelussa aloittaneensa musiikin tekemisen, kun Porolahden ala-asteella vieraili niin ikään roihuvuorelaislähtöinen Asa ja Jätkäjätkät. “Mun maailma muuttui sen keikan myötä täysin”. Sen jälkeen artisti etsi käsiinsä runoja ja kappaleita, muuttaen ne räpeiksi. Ege Zulun afropopista ja hiphopista vaikutteita ammentanut Klassikot EP:n punainen lanka oli Zulua inspiroineet elokuvat ja sarjat. Viime vuonna julkaistu, artistin debyyttialbumi Swengari niitti kehuja uudenlaisesta soundista ja kokonaisuus on kerännyt yhteensä yli kuusi miljoonaa striimiä.

Ege Zulun albumi Oi maamme Helsinki julkaistaan 30.9. Albumilta on julkaistu kaksi singleä; Kelle? -singlellä reflektoitiin nuoruusvuosia ja muille todistelun tarvetta. “Artisti on kappaleessa rehellinen ja itsekriittinen pohtiessaan entistä tarvettaan todistella itseään muille, mutta sisällyttää lyriikoihin myös armollisuutta ja ymmärrystä nuorempaa itseään kohtaan.”, Rumba kirjoitti julkaisusta. Albumin ensimmäisen singleirroitus; Väkivaltaa oli kuin ”huudi-opaskirja”, jolla kerrotaan tarinaa ajankohtaisista ilmiöistä Helsingin lähiöissä. Kappaleella kuullaan myös vedekieltä, josta Zulu kertoi Helsingin Sanomien haastattelussa.

Zulun kannustava asenne ei ole jäänyt medialta tai kuulijoiltakaan huomaamatta. Julkaisut ja loppumattomasta energisyydestä tunnetut keikat ovat vakuuttaneet, Zulu esiintyi viime kesän aikana mm. Ruisrockissa, Flow Festivaalilla ja Blockfesteilla.

Urheilua itse harrastava ja sitä aktiivisesti seuraava Zulu on julkaissut Gettomasan kanssa platinaa striimanneen yhteiskappaleen Valmiina futaa ja vieraillut Costin kanssa JVG:n hittikappaleella Verkkareis sekä Sexmanen kappaleella Vastaaja.

Lisätietoja / Haastattelupyynnöt

Saara Everi / saara@pmerecords.fi

Keikkamyynti

Team Agency / booking@team.fi