Päkä

Päkä

Helsingin Savelasta lähtöisin oleva artisti on tullut tunnetuksi osana Gasellit-yhtyettä, jonka ohella sooloura on pyörinyt mielessä; ”Soolon tekeminen on kiinnostanut pitkään, mutta tähän asti epäonnistumisen pelko on estänyt tekemästä. Nyt pääsin sen yli ja odotan innolla et mihin tää seikkailu vie”, artisti kertoo.

Päkä eli Pekka Salminen on muusikko, kirjailija ja yksi kolmesta suuren yleisön suosioon nousseen Gasellit-yhtyeen MC:stä. Emma Gaalassa Vuoden yhtye ja Vuoden Rap/R&B -kategorioissa palkittu Gasellit on vuonna 2008 Helsingin Oulunkylässä perustettu rap-yhtye. Musiikin ohella Salminen on kirjoittanut yhtyeensä tarinaa läpi käyvän elämäkerrallisen teoksen Gasellit: Matka (2021), sekä yhtyetoverinsa Hätä-Miikan kanssa graffitia maalavista ystävyksistä kertovan romaanin Sä maksat (2017).

PME Records julkaisee Päkän debyyttisoolon Menestysalbumi 25.11.2022. Kaksitoista kappaletta sisältävän, sanoituksiltaan rikkaan albumikokonaisuuden on tuottanut DJ Arsi (Loost Koos) ja sen vastaavana tuottajana on toiminut Visa Mäkinen (Aivovuoto). 

Lisätietoja / Haastattelupyynnöt

Saara Everi / saara@pmerecords.fi

Keikkamyynti

All Day Agency / booking@allday.fi