Pykäri

FacebookInstagramSpotify 

Pykäri, koko nimeltään Mikko Pykäri, on 37-vuotias tuottaja ja muusikko, joka on vaikuttanut suomalaisessa indie-skenessä vuodesta 2004. Regina-yhtyeen toinen puolikas ja vuoden 2011 alternative pystin Emma Gaalassa pokannut Pykäri on tuottanut musiikkia mm. Ruger Hauerille (Mature-levy), LCMDF:lle ja Mannalle. Tuottaja-sooloura alkoi vuonna 2017 pitkäsoitolla ’Pykäri’ ja hän esiintyi samana vuonna Ahjo Ensemble -kamarikuoron kanssa Flow Festivalin päälavalla. Vuodesta 2019 odotetaan menestyksekästä uuden albumin ja levytyssopimuksen myötä.

Viime vuoden alusta lähtien Pykäri on kasannut tulevaa toista sooloalbumiaan. Ensimmäinen single Yhteinen koirafeat. Versace Henrik julkaistiin musiikkivideon kanssa tammikuussa 2019. Yhteinen koira sai julkaisun jälkeen HS:n arvostelussa neljä tähteä. Singlet LOHDUTUS feat. Ringa Manner  ja 2oo Close feat. Sami Suova ja tuplasingle sä + mä feat. Karina ja mä + sä feat. Lauri Haav & Karina julkaistiin kevään aikana. Tulevalla levyllä kuullaan useampaa vierailevaa artistia ja kokonaisuus on monipuolinen ja varmasti kiinnostava.

Albumi O julkaistaan PME Recordsin kautta elokuun 2.päivä 2019.

Pykäri esiintyi Sideways Festivaalin päälavalla kesäkuussa 30-henkisen Ahjo Ensemble kuoron ja bändin kanssa. Helsingin Sanomien toimittaja Arttu Seppänen arvioi keikkaa: ”Materiaalin perusteella Pykärin tuleva levy on kenties yksi vuoden kiinnostavimmista kotimaisista.”

Lisätietoja / Haastattelupyynnöt

Saara Everi / saara@pmerecords.fi

Keikkamyynti

Esa Tontti, Alt Agency / esa@altagency.fi