Pykäri

Pykäri

Pykäri, koko nimeltään Mikko Pykäri on tuottaja ja muusikko, joka on vaikuttanut suomalaisessa indie-skenessä jo vuosituhannen alkupuolelta lähtien. Regina-yhtyeen toinen puolikas ja vuoden 2011 alternative-pystin Emma Gaalassa pokannut Pykäri on tuottanut musiikkia mm. Ruger Hauerille (Mature-levy), LCMDF:lle ja Mannalle. Tuottaja-sooloura alkoi vuonna 2017 pitkäsoitolla Pykäri ja hän esiintyi samana vuonna Ahjo Ensemble -kamarikuoron kanssa Flow Festivalin päälavalla.

Artistin muistelot Sidewaysin ja Flow Festivalin lavalta 45 muun artistin keskellä saivat aikaan ajatuksen selkeydestä. “Minua kiinnostaa ainoastaan mahdollisimman hyvien kappaleiden tekeminen ja olen ajatellut että ne ovat parempia jos joku muu on äänessä. Tuottajalevyillä helposti verhoutuu kaiken muun taakse ja nyt halusin kokeilla tosissaan kuinka hyviä kappaleita pystyn tekemään itse. Ja haluaako kukaan kuunnella niitä.”

Kesäkuussa 2021 muusikko julkaisi sooloalbuminsa Pyqäri, millä taiteilija on ensimmäistä kertaa äänessä itse ja laulaa suomeksi. Uuden albumin tunnelma on artistia lainaten “egotonta soulia” ja aihemaailma pyörii inhimillisten epävarmuuksien, vapauden ja herkän kömpelöiden romanssien ympärillä.

Albumi O julkaistiin PME Recordsin kautta elokuussa 2019 ja sai medialta ja yleisöltä positiivisen vastaanoton. Albumilla vierailee runsas läpileikkaus upeita artisteja, mm. Versace Henrik, Lauri Haav, Karina, Biitsi ja F.

”Poikkeuksellinen tuottajalevy ⭐⭐⭐⭐ / 5 ” – Arttu Seppänen, Helsingin Sanomat

”O on suunnattoman onnistunut albumi.” – Oskari Onninen, Image

Lisätietoja / Haastattelupyynnöt

Saara Everi / saara@pmerecords.fi

Keikkamyynti

Esa Tontti, Alt Agency / esa@altagency.fi