Rosa Coste

Rosa Coste

Rosa Coste syntyi Rovaniemellä ja on siellä kasvanut hiphopin, rokin ja afrikkalaisen rytmimusiikin ympäröimänä. Hänen taustansa on kasvattanut hänestä kovatahtoisen kirjoittajan ja rentoutuneen esiintyjän. Pehmeää suomenkielistä r&b:tä sekä modernia soulia esittävä Coste on lahjakas tarinankertoja ja luo musiikkinsa ystävien ympäröimänä.

2021 Costen intiimi ja haavoittuvan rehellinen omakustannesingle Musta sai osakseen ansaittua huomiota ja Helsingin Sanomilta neljä tähteä; “Parikymppisen Costen esikoissingle Musta on mitä ilahduttavin omakustanneyllätys. Se kertoo toiseuden kokemuksista omasanaisesti, ei opitulla jargonilla. Kaikki hesalaisen skenen keskinäinen selänrapsuttelu ja yliyrittäminen loistaa poissaolollaan. – – Lähitulevaisuuteen luvattua ep:tä kannattaa selvästi odottaa.”

Costen tuotannollisesti omaperäinen äänimaailma sekä oivaltavat lyriikat tuovat esiin artistin vahvuudet. Syksyllä 2021 ole varovainen -debyytti-EP:nsä julkaissut Coste sijoittui kolmanneksi YleX:n vuoden 2022 Läpimurto -listauksessa. 2021 Indie Awards -gaalassa Rosa Coste voitti Vuoden tulokas– ja Vuoden kappale -kategorian. Costen uusin albumi Olen julkaistiin toukokuussa 2023.

“Albumi kuljettaa kuulijan minun mielenmaisemaani, oivalluksiini ja ajatuksiini viimeisen kahden vuoden ajalta. Minulle ei ole itsestäänselvää, että osaa sanoittaa omia ajatuksiaan tai tunteitaan, sitä on täytynyt harjoitella pitkään.”

Artistilla vaikutteita on monia, joista suurimmat ovat ansioituneita laulunkirjoittajia, kuten J. Karjalainen ja Lauryn Hill. Coste kertoo myös artistien kuten SZA, Graciaksen, Gettomasan ja Erykah Badun soivan luureissa usein. ”Olen aina ihaillut biisejä joita kuunnellessani pää heiluu alusta loppuun. Kuluneen vuoden aikana soittolistat ovat täyttyneet myös grime-tykeillä, kun Dave ja Stormzy löysivät tiensä listalle. Kanye on myös tärkeä esimerkki rajojen rikkomisesta”, Rosa kertoo vaikutteistaan.

Lisätietoja / Haastattelupyynnöt

Saara Everi / saara@pmerecords.fi / 040 8314224

Keikkamyynti

Team Agency / booking@team.fi