Babel – Crush

Babel – Crush

Kahden palkitun musiikintekijän, Karin Mäkirannan ja Mikko Pykärin yhtye Babel julkaisee toisen albuminsa syksyllä 2023. Pehmeän ja romanttisen kitschin taitava Babel aloittaa uuden albumikampanjan duurivoittoisella Crush-kappaleella, joka kertoo siitä kun paras ystävä löytää rakkauden ja hetkellisesti hylkää ystävyyden. “Halusimme tehdä vaihtoehtoisen soundtrackin The O.C. -sarjaan. Crush soi taustalla kun Seth hyppää uima-altaaseen vaatteet päällä ja Marissa ajaa jeepillä auringonlaskuun. Uudella levyllä on klassisempia pianokappaleita ja se sopii hyvin uima-altaan reunalle. ” 

 

Tulevalla albumilla inspiraatiota on haettu yllättävistä lähteistä ja niissä korostuu bändin intohimo musiikintekijöinä: “Kirkkaus, Ensoniq -multiefekti, The O.C., yksi lead -lauluraita ilman tuplauksia, pianosäestykset, bassokuviot jotka pysyy pitkään samassa äänessä samalla kun soinnut vaihtuu, poikkihuilut, pehmeästi soitetut minimalistiset rummut, ei looppeja, Yamaha EX7.”

Babel on kahden indiepopin ylistetyn tekijän; Karin Mäkirannan ja Mikko Pykärin bändi. Babel yhdistää musiikissaan omia tavaramerkkitekstuureja ja melodioita, luoden oman versionsa Cocteau Twinsin eteerisestä äänimaailmasta. Maaliskuussa 2022 julkaistu Babelin debyyttialbumi Yoga Horror tutki meditatiivisen harjoituksen kulttimaisia taipumuksia. “This new venture certainly expands on their past greatness with some exceptional and stylish modern pop.“ Take Effect Magazine kirjoitti 10/10-arviossaan. Regina- ja Shine 2009 -yhtyeistä tuttu Pykäri on ollut 2000-luvun ensikymmenellä Suomen kansainvälisesti maineikkaimpia popmusiikin visionäärejä ja tuottajia. Mäkirannan indieyhtye Karina oli ehdolla Pohjoismaiden vuoden parhaan albumin palkinnon (Nordic Music Prize) saajaksi debyytillään, jota Helsingin Sanomat luonnehti viiden tähden arviossaan yhdeksi hienoimmista suomalaisista esikoisalbumeista vuosikausiin.