BABEL – KARIN MÄKIRANTA JA MIKKO PYKÄRI

BABEL – KARIN MÄKIRANTA JA MIKKO PYKÄRI

PME Records on solminut uuden levytyssopimuksen. Suomalaisen indiepopin ylistetyt tekijät ovat lyöttäytyneet yhteen: uusi Babel-yhtye esittää unenomaista indietä, joka luo maailman jonne paeta.

Babel: Karin Mäkiranta ja Mikko Pykäri

 

Kuva: Sanna Lehto

Pykäri ja Mäkiranta löysivät toisensa Pykärin vuoden 2019 O -sooloalbumilla. Kaksikon yhteistyö tuntui niin luontevalta, että kolmen levytetyn kappaleen jälkeen he ryhtyivät kirjoittamaan englanninkielistä poplauluja Babel-nimellä. “Haaveilevan Karinan ja Pykärin yhteistyö on luontevaa, suorastaan järkiliitto”, Helsingin Sanomat kirjoitti Pykärin ja Mäkirannan yhteiskappaleista O -albumilla.

“Musiikin tekeminen yhdessä on tuntunut todella helpolta ja luontevalta jo alusta asti. On miellyttävää, että on vapaa olo kaiken ulkoisen suhteen kun kyse on enemmän sisäisistä motiiveista. Haluttiin luoda ihana paikka jossa on turvassa ja joka ei uhkaa tai vaadi mitään. Tää on parasta musiikkia mitä ollaan tehty”, Babel kertoo.

Babelin Mäkiranta ja Pykäri ovat Suomen 2010-luvun kiitetyimpiin lukeutuvia indiemuusikkoja. Regina- ja Shine 2009 -yhtyeistä tuttu helsinkiläinen Pykäri on ollut 2000- luvun ensikymmenellä Suomen kansainvälisesti maineikkaimpia popmusiikin visionäärejä ja tuottajia. Pykärin albumit ovat keränneet kiitosta esimerkiksi Pitchfork-sivustolla.

Berliinissä asuvan Mäkirannan indieyhtye Karina oli ehdolla Pohjoismaiden vuoden parhaan albumin palkinnon (Nordic Music Prize) saajaksi debyytillään, jota Pohjolan suurin päivälehti luonnehti viiden tähden arviossaan yhdeksi hienoimmista suomalaisista esikoisalbumeista vuosikausiin. Karinan helmikuussa ilmestynyt toinen albumi oli vuoden 2020 odotetuin suomalainen indielevy.

Yhtyeen ensimmäinen julkaisu on Forever -EP. EP:ltä julkaistiin kaksi ensimmäistä singleä The Bell ja Red Water tänään tiistaina 7.4.2020. Pääset kuuntelemaan kappaleet täältä. Loput Forever -EP:stä julkaistaan kesän 2020 aikana.

Forever EP:n musiikkia kuullaan myös heinäkuussa 2020 ilmestyvässä suomalaisessa elokuvassa Eden. Ulla Heikkilän ensimmäinen pitkä elokuva Eden vie katsojat rippileirille keskelle kauneinta kesää. Elokuvan trailer on juuri julkaistu. Pääset katsomaan trailerin täältä.

Kuva: Sanna Lehto

PME Recordsin A&R Henri Pulkkinen kommentoi levytyssopimusta: “Mikon ja Karinin yhteistyö viimeisellä Pykäri-albumilla jätti toiveikkaan fiiliksen jatkosta, joten tieto yhteisestä yhtyeestä tuntui jopa huojentavalta!”

Babel kommentoi uutta levytyssopimusta ytimekkäästi: “PME Records on ammattimainen ja sopivan asiallinen indie-label.”

Esikoisalbumiaan viimeistelevä Babel tuo yhteen Reginan ja Karinan parhaat puolet, kuten utuisesti hellivät dreampop-vaikutteet: Mäkirannan eteerisesti leijailevat laulumelodiat, verkkaisesti nakuttavat rumpukoneet, urkusoundit ja parin vuosikymmenen takaiset indiekitarasävyt. Vertaus Suomen Beach Housesta on ehkä ilmeinen, mutta baltimorelaisyhtyeen tavoin Babel synnyttää musiikissaan toismaailmallisen mentaalisen pesäpaikan tai turvasataman, johon kuulija voi paeta suojaan.

 


Lisätietoja / Haastattelupyynnöt

Saara Everi / saara@pmerecords.fi