BABEL – MARRIAGE 22.9.

BABEL – MARRIAGE 22.9.

Romantiikkaa pelkäämätön yhtye Babel julkaisee Marriage-albumin 22.9. Kahden palkitun musiikintekijän Karin Mäkirannan ja Mikko Pykärin yhtyeen uusin julkaisu on inspiroitunut The O.C. -sarjan soundtrackin kuvitellusta uudelleenversioinnista: avoautolla kaahailua ja allasjuhlia turkoosin veden äärellä. Levyn teemana on kuitenkin häät, vaiheileva rakkaus ja nostalgia: “Huomasimme, että häitä ei vietetä enää samaan tahtiin kuin ennen ja olemme alkaneet kaipaamaan hääjuhlia ja kaikkea siihen liittyvää: rituaaleja, koristeita, mekkoja, kutsuja. Mielestämme siinä on jotain kaunista, kun kaksi ihmistä lupaavat olla yhdessä ikuisesti, vaikka tiedämmekin että näin ei aina käy”, yhtye kertoo.

Tulevalla albumilla inspiraatiota on haettu yllättävistä lähteistä ja niissä korostuu bändin intohimo musiikintekijöinä. Mäkiranta kertoo olevansa kotoisin musikaalisesta perheestä, mutta nuorena hänellä ei ollut hetkeäkään hiljaisuutta. “Vihasin jazzmusiikkia koska äitini kuunteli sitä 24/7, mutta lopulta aloin itsekin opiskella jazzia. Indie-musiikin löysin aikanaan The O.C. -sarjasta.” Pykäri kertoo kasvaneensa ikonisen MTV:n parissa: “Kaikki musiikilliset ideat joita minulla on koskaan ollut, tulevat sieltä. Minulle MTV:n kulta-aika on 1991-2006.”

Babel halusi tehdä levyn sitoutumisesta sekä parisuhteeseen, että prosessiin: “Päätimme käyttää vain rajoitettua määrää soittimia (vanhoja syntetisaattoreita ja efektejä) ja tuotannossa olimme uskollisia kappaleiden ensimmäisille luonnoksille. Avioliitto on herkullinen teema albumille, koska se sisältää vuosisatoja perinteitä ja tarinoita, joista meillä kaikilla on jonkin tason kokemuksia ja mielipiteitä. Levyllä rakkaus on parhaimmillaan juuri ennen sen menetystä, ja sanoitukset kertovatkin enimmäkseen rakkauden menettämisen pelosta.”