Määrätietoinen ja taitava Pessa jatkaa aktiivista julkaisutahtiaan uudella singlellä ’Valosaa & pimeää’

Määrätietoinen ja taitava Pessa jatkaa aktiivista julkaisutahtiaan uudella singlellä ’Valosaa & pimeää’

Jyväskylästä vaikuttava Pessa julkaisee uuden singlen Valosaa & Pimeää perjantaina 1. syyskuuta. Määrätietoinen ja taitava artisti jatkaa aktiivista julkaisutahtiaan musikaalisen leikittelyn ja pehmeiden synasoundien siivittämänä. “Kappaleessa on kaksi puolta, johon biisin nimikin viittaa. Ensimmäisessä osassa on pehmeämpää r&b laulusaundia kun taas toisessa osassa on darkimpaa räppiä.” 

Monitaiturin edellinen julkaisu 5AM feat Gettomasa nousi suoraan Spotifyn Top 50 -listalle sijalle 5. sekä virallisen singlelistan sijalle 13. “Kappale tuntuu kuin palkinnolta räppipäille tuodessaan kahden eri sukupolven huippuosaajat vihdoin samalle ääniraidalle.” Klangi

Uuden singlen äänimaailma poreilee alunperin Jyväskylästä. “Kävin huhtikuussa Lytän luona Kortepohjassa, jossa hän soitti minulla biittejä. Biitin ensimmäisen osan samplen ovat tehneet SMO ja Robawithit. Lyttä ja Xrphan vastaavat lopusta tuotannosta. Tein myös itse pieniä tuotannollisia juttuja kappaleeseen”, Pessa kertoo.

Edellisen singlen tavoin, tämäkin julkaisu saa Juuso Martikaisen kuvaaman musiikkivideon. “Ei suunniteltu videota niin paljon kuin yleensä ja kuvattiin ehkä vähän enemmän fiilispohjalta.” 

Pohjoissavosta Jyväskylään muuttaneen lahjakkuuden edellinen julkaisu 5AM feat Gettomasa raivasi tiensä Spotifyn Top 50 -listan viidennelle sijalle sekä virallisen singlelistan sijalle 13.  “Kappale tuntuu kuin palkinnolta räppipäille tuodessaan kahden eri sukupolven huippuosaajat vihdoin samalle ääniraidalle.” – Klangi.

Alkuvuodesta  Pessa otti merkittäviä askelia urallaan osallistuessa Ylen Mist sä tuut -musiikkidokumentin toiselle kaudelle. Pessa esittelee ohjelmassa kotikaupunkiaan Kuopiota  ja ohjelman myötä hän julkaisi Bäkkii-singlen. Jazzia sulavasti hip hopiin yhdistelevä vasta 19-vuotias on tunnettu letkeistä biiseistään, ja uusin jatkaa samalla linjalla“, Klangi kirjoitti julkaisusta.

 

 

R&B:n, jazzin ja hip hopin välimaastossa lahjakkaasti suunnistava Pessa on Kuopion konservatorion kasvatti. Nuori muusikko niitti kiinnostusta monelta taholta debyyttialbuminsa Jazzijäbä tiimoilta. ​​”Levyn parasta antia ovat biitit, jotka groovaavat todella sulavasti läpi levyn ja kestäisivät julkaisun myös instrumentaaleina. Niissä kuuluu jazzin vaikutus ja rapin perinteen tuntemus.” – Helsingin Sanomat. Lähes kokonaan itse luotu albumi tuo esille artistin musikaalisuuden ja halun luoda jotain uutta Suomen musiikkikentälle. Pessa on soittanut trumpettia yli vuosikymmenen, minkä lisäksi tavoitteena on jatkossa kehittyä myös kosketinsoittimen, kitaran ja basson soittajana entisestään. Artistin jazzahtavaa trumpetti-soundia on kuultu mm. JVG:n YleX Otossa sekä Gettomasan singlelistan kärkisijoilla olevasta Jälkeekään-kappaleessa.


Lisätietoja / Haastattelupyynnöt:

Amos Utti / amos@pmerecords.fi

Keikat:

Team Agency / www.team.fi