VAPPUA JUHLITAAN JVG:N KEIKALLA VIRTUAALISESSA HELSINGISSÄ

VAPPUA JUHLITAAN JVG:N KEIKALLA VIRTUAALISESSA HELSINGISSÄ

 

Suomen ylivertaisesti suosituin popyhtye JVG tanssittaa koronakaranteenissa vappua juhlivaa kansaa pelimaailmasta tuttuja elementtejä hyödyntävällä live-konsertilla virtuaalitodellisuudessa. Keikan tarjoavat Helsingin kaupunki yhdessä virtuaaliteknologiaan erikoistuneen Zoanin ja Fullsteam Agencyn kanssa. Etävapun vieton areenana toimii virtuaalitodellisuuteen rakennettu Helsingin Senaatintori. Kotimaan rakastetuimmaksi juhlabändiksi muodostuneen JVG:n tunnetut hitit koetaan www.helsinkikanava.fi ja www.burst.fi -sivustoilla vappuaattona torstaina 30. huhtikuuta klo 19 alkaen.

Virtuaalitodellisuuskeikan esikuva on vuosi sitten Fortnite: Battle Royale -videopelissä järjestetty DJ Marshmellon konsertti, joka keräsi yli 10 miljoonaa fania juhlimaan. “Fortniten keikka tarjoiltiin vain pelin pelaajille, mutta nyt haluamme tuoda samanlaisen elämyksen kaikille suomalaisille”, kertoo Zoanin toimitusjohtaja ja perustaja Miikka Rosendahl.

”Ensi viikolla juhlitaan kaikkien aikojen etävappua, ja ihan mahtavaa, että me voidaan tällä tavalla bailata teidän kanssa! Tää on se keikka, kun ikuinen vappu muuttuu kotoisaksi etävapuksi ja tuodaan vähän juhlaa tähän poikkeukselliseen kevääseen. Nyt tehdään historiaa viettämällä vappua kotoa käsin, mutta silti yhdessä”, JVG fiilistelee tulevaa vappukeikkaa.

”Meillä on edessä hyvin erilainen vappu, jonka tulemme viettämään toisistamme erillään. Vaikka emme ole fyysisesti yhdessä, voimme silti iloita vapusta yhteisönä, henkisesti yhdessä. JVG:n live-keikka virtuaalisessa Helsingissä on osa kaupungin etävapun monipuolista kattausta, jolla haluamme mahdollistaa näissä poikkeusoloissa mahdollisimman hyvän vapun kaikille. Virtuaalitodellisuudessa toteutettavan ohjelman ansiosta voimme viettää kaikkien aikojen etävappua yhdessä erikseen”, painottaa Helsingin pormestari Jan Vapaavuori.

Live-kokemus on rakennettu Zoanin kehittämän Burst Live -teknologia-alustan päälle. Keskeistä osaa näyttelee Unreal Engine -pelimoottori, jossa virtuaalitodellisuus eli tässä tapauksessa Senaatintorin 3D-malli, pyörii. Yleisö liittyy keikkaan omilla älypuhelimillaan tai tietokoneillaan. VR-laseja ei tarvita. Jokainen keikalle kirjautunut ihminen voi valita itselleen avattaren ja hyvällä onnella nähdä siis itsensä tanssimassa virtuaalisella torilla keikan yleisössä. Keikalla ei tarvitse tyytyä vain katsomaan, vaan yleisöä kannustetaan reagoimaan elein, suosionosoituksin tai emojein, jotka välittyvät studiossa esiintyville artisteille reaaliajassa.

“Olemme kehittäneet alustaa jo pitkään, ja korona loi tarpeen ottaa se käyttöön. Mikäpä olisi parempi tapa kuin kotikaupungin etävapun ohjelman mahdollistaminen”, Miikka Rosendahl sanoo.

Konserttia mahdollistamassa myös OnePlus, Marli Juissi ja PME Records.


JVG – IKUINEN VAPPU

To 30.4.2020 klo 19, Virtuaalinen Helsinki
Live-keikka koettavissa osoitteissa:
www.helsinkikanava.fi ja www.burst.fi

Tallenne katsottavissa 48 tuntia keikan jälkeen.

www.facebook.com/jvgvirallinen

www.instagram.fi/jvgfi

www.fullsteam.fi

www.myhelsinki.fi

www.burst.fi

Promokuvat


Lisätiedot:

Liina Rislakki /Fullsteam Agency
040 706 0286 / liina@fullsteam.fi

Sanna Forsström / Helsingin Kaupunki
040 531 3713 / sanna.forsstrom@hel.fi

Miikka Rosendahl / ZOAN
040 963 0409 / etunimi.sukunimi@zoan.fi

Laura Olin / ZOAN
040 351 6808 / etunimi.sukunimi@zoan.fi

Haastattelupyynnöt:

Noora Kärki / Warner Music
044 981 1633 / noora.karki@warnermusic.com