AHO KUTSUU SEIKKAILUUN UUDELLA WINDWAKER -SINGLELLÄ

AHO KUTSUU SEIKKAILUUN UUDELLA WINDWAKER -SINGLELLÄ

Kotimaisen ambientin huipputuottaja AHO julkaisee tulevalta albumiltaan ensimmäisen lohkaisun. Monipuolisen musiikintekijän Matti Ahopellon 17. syyskuuta saapuvalla windwaker-singlellä vierailevina muusikkoina kuullaan mm. Mikko Joensuuta ja Vestaa. 

“Windwakerissa tiivistyy kauniilla tavalla elementtejä tietynlaisesta uudesta musiikillisesta heräämisestä, johon AHO on tarjonnut oivallisen alustan. Uusi albumini tulee olemaan villi yhdistelmä kaikkea mitä osaan ja en osaa, sen valjastaminen on ollut ihanaa. Olen äärimmäisen innoissani koko tulevasta albumista ja koen windwakerin olevan oivallinen alkusoitto ja seikkailuun kutsu koko albumille.” – AHO 

Calvin Kleinin syyskampanjassa soinut artisti kertoo kappaleen lainaavan nimensä Gamecuben Zelda-pelistä, johon artisti oli koukussa teinivuosinaan. Kappaleessa kanavoidaan samaa jännitystä, kun pelin päähahmo Link ensimmäistä kertaa lähtee merille etsimään uusia saaria ja seikkailuja. Kappale on ikään kuin oodi sille tunteelle, kun ensimmäistä kertaa löytää Zeldan kaltaiseen maailmaan ja pääsee uppoutumaan siihen.

Tekoprosessi windwakerin kohdalla oli poikkeuksellinen: AHO sävelsi ja tuotti kappaleen alkupuoliskon melodioineen lähes valmiiksi, mutta jätti loppuosan tarkoituksella tyhjäksi: “Kutsuin ystäväni Laura Ahopellon, Mikko Joensuun ja Tapio Viitasaaren studiolle TGIF-hengessä ja aloimme kokeilemaan erilaisia vaihtoehtoja. Sisareni Laura soitti eeppisen päämelodian huilullaan ja comedowniksi muotoutui Mikon ja Tapion soittama kaunis ja intiimi klarinetin ja alttotorven äänitetty vuoropuhelu.”

Samana iltana AHO tilasi fiverr-palvelusta yhdysvaltalaismuusikko Derek Cranen soittamaan ocarinalla kappaleen melodiaa, tuoden lisäviittauksen Zeldaan. Kappaleella mukana ovat myös jousisektiossa Juho Kanervo ja Juho Martikainen, sekä ääntään pieneen, mutta tärkeään rooliin lainannut Vesta. Kappale on sittemmin kiertänyt maailmaa purrellaan: ensin Torinossa Nicolo Foglian miksauksessa, sitten Sipoon E-studiolla neve-konsolissa. Herttoniemessä miksaukset viimeistelivät Artturi Taira ja Samuli Kukkola, ja vielä viimeiseksi kappale vieraili New Yorkissa Taylor Deupreen masteroitavana.

Ensimmäisenä annoksena AHO:n inspiraation tuloksista PME Records julkaisi kesällä 2020 EP:n Usually I’d Overthink This. Marraskuussa 2020 AHO:n NOWINTER NOSUMMER -debyyttialbumi leijaili selkeälinjaisen ja utuisen ambientin äärellä. Japanilainen musiikki, mm. Hiroshi Yoshimuran äänimaisemat ja Sakamoton elokuvamusiikki on vaikuttanut Ahopeltoon ja inspiroinut tekemään kokeellista ja orgaanista musiikkia. Monipuolisen musiikintekijän Matti Ahopellon sooloalbumilla orgaaniset soittimet yhdistyvät puhtaasti synteettisiin äänimassoihin, luoden syleilevän kuuntelukokemuksen. Artistit kuten Four Tet, Caribou ja Vegyn ovat tunnustautuneet AHO-faneiksi.

 


Lisätietoja / Haastattelupyynnöt

Laura Jonsson / laura@pmerecords.fi / +358440528725