ROVANIEMELÄISEN ROSA COSTEN R&B ON TUTKISKELEVAA, PAINAVAA JA LEMPEÄÄ

ROVANIEMELÄISEN ROSA COSTEN R&B ON TUTKISKELEVAA, PAINAVAA JA LEMPEÄÄ

 

“EP:n nimi on isäni muistutus minulle, jota kannan mukanani pienellä varauksella. Mitä jos olen liian varovainen? Tämä EP kuulostaa minulta ja on minun tavoin monisävyinen – tämän kanssa ei tarvinnut varoa. Tämä on raikas tuulahdus kotimaisen musiikin vallitsevaan tilanteeseen. ”

 

PME Records julkaisee Rosa Costen debyytti-EP:n ole varovainen perjantaina 17.9. Kuuden kappaleen EP on kaunis ja ehyt kokonaisuus jolla esiin pääsevät sekä Costen laulu- että kirjoitustaito. Costen kotona, studiolla, ajatuksissa ja Sveitsissä viimeisen parin vuoden aikana rakentunut debyytti muodostui tuottajien KähinäPaten ja R0ZV0:n kanssa yhteistyössä. “EP syntyi hyvin luonnollisesti, biitit ovat saaneet elää ja kasvaa sen matkalla. Saundit ja tunnelma on tullut pohjosen poikien intohimosesta tekemisestä – tässä on varsin makiat puitteet toteuttaa omaa juttua.” Rosa Coste kertoo EP:n tekoprosessista.

EP:ltä löytyvä intiimi ja haavoittuvan rehellinen omakustannesingle musta sai osakseen ansaittua huomiota ja Helsingin Sanomilta neljä tähteä. Musta sai EP:llä vaikuttavan jatkumon kappaleesta hiukset “Hiukset oli minulle raskas projekti. Tiesin että tämä biisi on tärkeä tehdä, en vain luottanut siihen aluksi. Demotin biisin ensimmäistä kertaa jo keväällä 2020, mutta kun tuottajani Kähinä pyysi minua kuvailemaan, mistä biisi tarkalleen kertoo, en yllättäen saanut itkultani sanottua mitään. Siitä alkoi kolme tuntia kestävä keskustelu rasismista, lapsuudesta ja kauneusihanteista – silloin myös meidän suhteemme syveni ja luottamus kasvoi älyttömästi. Ilman sitä hetkeä, tämä EP ei kuulostaisi tältä.” – Rosa Coste kertoo.

Laulukilpailuja ja musiikkikouluja tietoisesti vältellyt Coste on odottanut tärkeän kokonaisuuden julkaisua pitkään ja hartaasti. Tulevasta artisti osaa jo kertoa: “Debyytti-EP myös määrittelee jalansijan tulevia julkaisuja varten – se on monelle ensikosketus artistin musiikkiin. Tämä EP ei yksistään määrittele miltä Rosa Coste tulee kuulostamaan, mutta se antaa suuntaa sille, mitä kaikkea voidaan vielä kuulla.”

Ole varovainen EP kuullaan G Live Lab Tampereella 22.10. ja Helsingissä 23.10. ”Nämä tulevat keikat ovat mulle virkistävä vaihdos akustisista keikoista. Live on mulle tosi iso juttu, se on se mistä musiikki lähtee. Keikoilla tullaan kuulemaan EP:n lisäksi myös mun vanhempaa tuotantoa sekä mahdollisesti pieniä maistiaisia tulevasta. Pidetään kuitenkin jännitys yllä, eikä paljasteta kaikkea vielä!”, Rosa kertoo G Live Labin keikoista. Liput: https://www.glivelab.fi/

Rosa Coste syntyi Rovaniemellä ja on siellä kasvanut hiphopin, rokin ja afrikkalaisen rytmimusiikin ympäröimänä. Hänen taustansa on kasvattanut hänestä kovatahtoisen kirjoittajan ja rentoutuneen esiintyjän. Onnekkaat ovat jo voineet törmätä artistin ainutlaatuiseen tuotantoon paikallisissa kuppiloissa akustisessa muodossa. Suomenkielistä modernia r&b:tä tyylipuhtaasti tekevä Coste on lahjakas tarinankertoja ja luo musiikkinsa ystävien ympäröimänä.

 


Lisätietoja / Haastattelupyynnöt

Laura Jonsson / laura@pmerecords.fi / +358440528725

Keikkamyynti

Team Agency / booking@team.fi