AHO yhteistyöhön Wolf Paradesta tutun Spencer Krugin kanssa

AHO yhteistyöhön Wolf Paradesta tutun Spencer Krugin kanssa

Ambient-säveltäjä Matti Ahopelto, eli AHO julkaisee minimalistiseen melodiaan turvautuvan NAIVE NAIVE -singlen 26. marraskuuta. Kappaleella kuullaan Wolf Parade -yhtyeestä tuttua kanadalaista muusikkoa Spencer Krugia. Artistit ovat tavanneet Ahopellon Siinai-yhtyeen levytuotannon merkeissä: “Joensuu 1685 oli kiertueella Wolf Paraden kanssa ja yhtyekaverilleni tuli idea ehdottaa Spencerille yhteistyötä. Päädyimme tuottamaan Siinain levyn yhdessä, ja puhuimme jopa siitä, että tekisimme teknolevyn kahdestaan. Ei me sitä kuitenkaan koskaan tehty, ja päädyttiin ihan eri suuntaan NAIVE NAIVE:n kanssa.” 

Kappaleen lempeä äänimaailma rakentui naive-sanan ympärille. Näin syntyi NAIVE NAIVE, jonka pohjalta Spencer kirjoitti kappaleen lyriikat.

“Matti reached out and asked if I wanted to write some lyrics and sing over the music. I said something like ”Yes, yes, a thousand times, yes”. Matti had already titled the instrumental track NAIVE NAIVE when he first sent it to me. I asked him why, and he said it was because his synth lines, bereft of any kind of edge, reminded him of a youthful innocence or naiveté; a quality of mood he finds comforting. The title seemed fitting, so I went ahead and wrote lyrics and melodies that, to me, incorporated the same vibe.” -Spencer Krug kertoo yhteistyöstä.

Ahopelto kertoo AHO-projektin tuovan paljon luovaa vapautta mukanaan: “Olen iloinen, että AHO season 2 on lähtenyt käyntiin. Uusimman kappaleen myötä esitellään perinteisempää ilmaisua, joka on kuitenkin jollain tavalla tosi pop. Tässä ikään kuin korostuu, että tällä projektilla voi tehdä kaikenlaista, eikä se ole sidoksissa siihen, että kaiken pitäisi olla instrumentaali-ambientia.” Uudella singlellä kuullaan myös solistia Ringa Manneria.

Pianoa ja Yamaha SY22 -syntetisaattoria säästeliäästi hyödyntävällä kappaleella kuullaan myös Los Angelesissa asustavaa muusikkoa Christopher Straceyta (Bag Raiders, Orville Peck, Lauren Auder). Ahopelto kuunteli Straceyn tänä vuonna julkaistua ambient-levyä Music for Growing Plants ja ihastui levyllä kuultuun äänimaailmaan. “Levyllä oli hyvät synasoundit, joten pyysin Christopheria soittamaan NAIVE NAIVE -kappaleella. Internet-aikaa parhaimmillaan on se, että laittaa viestiä jollekin, ja se tarkoittaa jotain. Siitä tulee konkreettinen asia, vaikka ei ole koskaan tavannut.”

Lisätietoja / Haastattelupyynnöt

Laura Jonsson / laura@pmerecords.fi