Lauri Haav julkaisee kakkosalbuminsa ensimmäisen singlen 26.11.

Lauri Haav julkaisee kakkosalbuminsa ensimmäisen singlen 26.11.

Toukokuussa 2020 julkaistu Lauri Haavin debyyttialbumi Silmät kii oli “kevään olennaisimpiin kuuluva debyytti” (HS 12.5.20), joka niitti sekä kehuja että suosiota artistia kohtaan pitkin vuotta. Kolmella Emma-ehdokkuudella noteerattu Lauri Haav avaa uuden albumikampanjan vahvasti, “tässä on kuulijoille varmaan jotain uutta ja ihmeteltävää, mistä minä artistina pidän.” Perjantaina 26.11. julkaistava Shampoota -single on kepeä ja koukuttava, mutta rivien välistä kuitenkin kuulee Haaville ominaisen tavan katsoa maailmaa. 

Tanssittavan popin ja eteenpäin kantavan kitarariffin sisään kietoutuu tarina oikeasta elämästä kiiltokuvien takaa. “Pääteemana on ajatus, että lakaistaan vaikeat asiat maton alle. Oli se sitten mitä tahansa. Masennus, päihdeongelma tai joku muu. Kääritään se vaikea elämä glamour-paperiin ja toivotaan, että se vie ne ongelmat ainakin hetkeks sivuun”, artisti kertoo. “Halusin myös haastaa tekstejäni ja laulaa vielä enemmän.”

Kappaleen kertosäkeen artisti loi kotisohvallaan ja kokonaisuus rakentui tuotannon osalta loppuun jyväskyläläisen tuottaja-artisti Aaro630:n kanssa yhteistyössä. Lopussa kuultavan kitarasoolon on soittanut Aaron pikkuveli Saku Virkkala. Biisin kanssa julkaistaan musiikkivideo, jonka Haav on käsikirjoittanut itse ja ohjannut Haavin visuaalisesta puolesta alusta asti vastanneen Max Steffanssonin kanssa. “Video on ensimmäinen osa tulevan levyn musavideoiden kokonaisuutta. Oli mulle tosi tärkeetä, että mä tein käsikirjoituksen itse. Halusin rakentaa tarinan joka herättää tunteita ja jättää kysymysmerkkejä. Lopputuloksesta tuli just sellainen kuin alunperin kuvittelin, ellei vielä vähän parempi.”

Jyväskylän Kuokkalassa kasvanut Haav on artistina monipuolinen, kokeellinen, rohkea ja inhimilliseen melankolisuuteen taittava. Rouhea ääni ja samaistuttavat nuoren miehen ajatukset rakkaudesta, arjesta ja tunnemaailmasta koukuttavat mukaansa.

Artisti on tehnyt biittejä yläasteelta lähtien, ja omia riimejä ja itse räpättyjä biisejä alkoi kasaantua kunnolla muutama vuosi sitten. Haav julkaisi omakustanne-EP:nsä vuonna 2018. Hip hopin ja R&B:n välimaastossa sulavasti liikkuva artisti julkaisi PME Recordsin kautta ​Nyt ja heti​ ​EP:n ​2019 hurmaten kuulijat yli genrerajojen. Viime keväänä julkaistu debyyttialbumi Silmät kii sai kolme Emma-ehdokkuutta mukaan lukien Vuoden tulokas -ehdokkuuden. ​Lauri Haav on vieraillut mm. Pykäri​n ylistetyllä ​O​-albumilla, ​Gettomasa​n ja ​Paperi T​:n yhteisbiisillä ​Jeesei​ ja Gettomasan Emma-patsaan pokanneella ​Diplomaatti​-albumilla sekä usealla kappaleella Kalamies-albumilla.

 


Lisätietoja / Haastattelupyynnöt:

Saara Everi / saara@pmerecords.fi

Keikat:

Rauha Kyyrö, Fullsteam Agency / rauha@fullsteam.fi