ALMAN TÄHÄN MENNESSÄ HENKILÖKOHTAISIN KAPPALE HEY MOM HEY DAD ON NYT JULKAISTU

ALMAN TÄHÄN MENNESSÄ HENKILÖKOHTAISIN KAPPALE HEY MOM HEY DAD ON NYT JULKAISTU

Hey Mom Hey Dad -kappaleessa ALMA pohtii hyvin henkilökohtaisia perhesuhteitaan. ALMA ja hänen kaksoissisarensa Anna joutuivat lapsesta saakka huolehtimaan liikuntarajoitteisista vanhemmistaan sen jälkeen, kun heidän isällä todettiin MS-tauti ja äidillä nivelreuma. Se oli kahdelle lapselle suuri vastuu ja ajoittain raskas taakka – mutta sisarusten kasvaessa he ymmärsivät, millaista voimaa vanhempien elämä tuo mukanaan. ALMAn saavuttaessa menestystä, hän ymmärsi, että hänen saavutuksensa antaisivat sekä rahaa että mahdollisuuksia muuttaa heidän elämäänsä merkittävästi. Hey Mom Hey Dad kappaleen voi kuunnella tästä.

ALMA kertoo uudesta kappaleestaan seuraavasti: ”Koska pari vuotta on ollut outoja, tuntui luonnolliselta alkaa avautua kasvatuksestani ja siitä, miten se on vaikuttanut elämääni. Jotkut tietävät, että tulen poikkeavasta perheestä, enkä ole tähän asti halunnut kertoa tarinaani. Poikkeavalla tarkoitan sitä, että molemmat vanhempani ovat pyörätuolissa – isälläni on MS-tauti ja äitini on sairastanut erilaisia sairauksia vuosien varrella. Se on ollut toisinaan vaikeaa, ja tuntuu, että minun ja kaksoissiskoni piti kasvaa aikuisiksi liian nopeasti.

En oikein muista aikaa, jolloin olisin voinut olla vain lapsi. Kun joku perheessä kärsii, kaikkien ympärillä olevien on pidettävä huolta hänestä – mikä on vielä vaikeampaa, kun kyseessä ovat molemmat vanhemmat. Ja kun vanhempasi eivät voi fyysisesti osoittaa rakkautta tai rajoja, on se äärimmäisen vaikeaa. Se auttoi minua ymmärtämään, miten tärkeitä sanat ja tunteet ovat, mikä on yksi syy, miksi luulen, että aloin kirjoittaa musiikkia.

Vanhempani ovat kuitenkin opettaneet minulle niin paljon – erityisesti sen, ettei koskaan saa luovuttaa. Olen iloinen, että voin jakaa tämän musiikillani ja auttaa fanejani, jotka ovat samanlaisessa tilanteessa, tietämään, etteivät he ole yksin. Tämä kappale ei ole surullinen tarina – se on vain todellinen tarina. Mikään perhe ei ole täydellinen, mutta me kaikki yritämme parhaamme”. 

Hey Mom Hey Dad -kappaleen ja BBC Radio 2:n A-soittolistalla olevan Summer Really Hurt Us -kappaleen takana olevat henkilökohtaiset kokemukset ovat esimakua ALMAn tulevasta toisesta albumista, jolla hän tutkii terapeuttisesti asioita, jotka hän muutoin jättäisi sanomatta. Soundillisesti se keskittyy suoranpuhuvaan modernistiseen poppiin, jota sytyttää tulinen punk-sydän, mutta tällä kertaa ALMA työskentelee ensisijaisesti tarkoin valittujen yhteistyökumppaneiden, kuten Elvira Anderfjärdin (Taylor Swift, Tove Lo) ja Deccon (Dua Lipa, Selena Gomez, Calum Scott) kanssa Max Martinin studioilla Ruotsissa. Tämä oli päinvastainen lähestymistapa edelliseen albumiin verrattuna – ALMAn debyyttialbumi Have U Seen Her? syntyi useiden eri sessioiden aikana ympäri maailmaa.

Nuoresta iästään huolimatta ALMA on kirjoittanut kappaleita useille supertähdille kuten Ariana Grande, Miley Cyrus, Lana Del Rey, Charli XCX ja Tove Lo vain muutama lueteltuna – ja tuloksena onkin yli 650 miljoonaa striimiä. ALMAn lahjakkuus näkyy myös hänen omassa läpimurtohetkessä kappaleellaan Chasing Highs, jota on kuunneltu yli 160 miljoonaa kertaa, ja joka on saanut platinasertifikaatin muun muassa Iso-Britanniassa ja Suomessa. ALMA on myös valittu vuonna 2018 BBC Sound -listaukseen ja hänet on nähty esiintymässä ympäri maailmaa, viimeisimmäksi marraskuussa hänen omalla loppuunmyydyllä keikallaan Lontoossa.


PME Management / Leevi Mäkinen
leevi@pmemanagement.fi
puh. +358 40 052 9925

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Tuovi Hämäläinen // Warner Music Finland
tuovi.hamalainen@warnermusic.com