LAURI HAAVILTA TUPLASINGLE PERJANTAINA 20.1.!

LAURI HAAVILTA TUPLASINGLE PERJANTAINA 20.1.!

Juuri Se viimeinen kesä –albumilla Vuoden alternative Emma-ehdokkuuden pokannut Lauri Haav julkaisee tuplasinglen Yks pullo / Aino perjantaina 20.1. “Tää biisi kulki joskus nimellä “Öisin 2.0” ja mun mielestä se kuvaa sitä aika hyvin. Mä kerron sanoituksissa mun yhdestä elämänvaiheesta, mitä mä kävin tos jokunen aika sit läpi. Väistämättä teemaltaan tää on aika alakuloinen ja ehkä vähä yksinäinen.”, artisti kertoo Yks pullo -kappaleesta. 

Vuodenvaihteessa Youtubeen julkaistu, singlen b-puoli Aino on kerännyt jo mittavat yli 250 000 katselukertaa – tsekkaa musavideo alta. Kappale on pitänyt paikkansa YouTuben Musiikkilistan kärkisijoilla julkaisustaan saakka sekä kerännyt runsaasti huomiota TikTokin puolella.

Molempien kappaleiden tuotannosta vastaa tutut jyväskyläläiset; artisti-tuottaja Aaro630 sekä usean artistin luottotekijä, vuoden 2023 Grammy-ehdokas Ruuben. Aino-kappaleeseen on mausteensa tuonut myös Grammy-ehdokas MD$ sekä tuottajat Fractious Frank, jdz ja jmoz.

Haav paljastaa jo hiukan tulevasta: “Uus albumi. Sanotaan vaikka näin, että siinä kokonaisuudessa on vähän niiku kaunotar ja hirviö asetelma. Mitä se sitten ikinä meinaakaan, nii tää vuos sen näyttää.”

 

 

Viidensadan kappaleen vinyylipainoksen ennakkoon loppuunmyynyt Lauri Haavin Se viimeinen kesä -albumi oli artistille peloton ponnahdus aiemmilla julkaisuilla tutuiksi tulleiden räpin ja r&b:n lisäksi suomipopin ja jopa suomirockin äänimaailmaan. Kasvu kuuluu myös albumin genrerajoja ylittävissä, kunnianhimoisissa sävellyksissä. Yhdessä tuottaja Aaro630:n kanssa luotu levy ylsi albumilistan neljännelle sijalle ja keräsi laajalti kiitosta yleisöltä. Albuminkampanjan ensimmäinen single Shampoota nousi myös viralliselle radiolistalle. Julkaisun myötä artisti lähti kattavalle levynjulkaisukiertueelle – ensimmäistä kertaa nelihenkisen bändin säestämänä. Menestyksekäs kiertue kattoi kaikki Suomen tärkeimmät keikkapaikat Helsingin Tavastialta Joensuun Kerubiin. Kesällä Haav esiintyi lavan edustoja täyttäen mm. Sidewaysissä, Ruisrockissa, Provinssissa, Ilosaarirockissa ja Blockfesteillä.


Lisätietoja / Haastattelupyynnöt:

Saara Everi / saara@pmerecords.fi

Keikat:

Rauha Kyyrö, Fullsteam Agency / rauha@fullsteam.fi