JVG

JVG

Jaren ja VilleGallen vuonna 2009 perustamaa rap-duoa JVG:tä ei turhaan tituleerata Suomen suosituimmaksi yhtyeeksi: duolla on hallussaan lukuisia Spotify-ennätyksiä, 13 Emma-palkintoa sekä loppuunmyyty Olympiastadion. JVG:n Tarkenee ja Hehkuu ovat olleet historian ensimmäiset suomenkieliset kappaleet, jotka rikkoivat 10 miljoonan striimin rajan.

Rata/Raitti -albumin kaikki kymmenen kappaletta nousivat heti julkaisun jälkeen Suomen Spotifyn Top 10-listalta ja julkaisupäivän kokonaisstriimit olivat huikeat 915 000. Samaan on pystynyt aikaisemmin ainoastaan Cheek. Vuoden 2020 Emma Gaalassa JVG palkittiin myös Vuoden yhtye, Vuoden striimatuin biisi (Ikuinen vappu) ja Vuoden kappale (Ikuinen vappu) -palkinnoilla. Kaikki yhtyeen albumit ovat striimanneet joko tripla- tai tuplaplatinaa.

Yhtyeen viimeisin albumi Mun tapa pelata sisältää vauhdikkaat 12 kappaletta ja featteja laidasta laitaan kuten Eevil Stöö, Bizi, Gasellit, Ege Zulu, Costi sekä Lauri Haav. Levyltä löytyvä, uniikilla tapaa huumorin ja laatumusiikin yhdistävä kappale Amatimies on striimannut pelkästään Spotifyn puolella yli 20 miljoonaa kertaa.

Keväällä 2022 elokuvateattereissa nähtiin yhtyeen kymmenvuotista taivalta käsittelevä Vuodet ollu tuulisii -dokumentti , jossa esitetään ennennäkemätöntä videomateriaalia. Ääneen pääsivät JVG ja sen tarinaa rakentamassa olleet taustavaikuttajat, perheenjäsenet sekä ystävät. Viimeisimpänä menestyksen kulmakivenä nimettäköön loppuunmyyty, spektaakkelimainen Olympiastadion-keikka elokuulta 2023 kera lukuisien feat-vierailujen.

Uutta tulevaa kokonaisuutta tiisaava, huhtikuussa 2024 julkaistu Rallikansa nousi heti Suomen Spotifyn top-listan ensimmäiselle sijalle ja oli viikon Suomen virallinen listaykkönen. Sinkkua edelsi kevään 2024 kestänyt, Helsingin Jäähallille tuplakeikoin huipentunut Vuodet ollu tuulisii -tour ollen huippumenestys. Tulevana kesänä JVG löytyy tuttuun tapaan lukuisilta festarilavoilta, joista esimerkkeinä Himos Juhannus, Aura Fest, Tikkurila Festivaali ja Suomipop Festivaali.

Lisätietoja / Haastattelupyynnöt

Saara Everi / saara@pmerecords.fi

Amos Utti / amos@pmerecords.fi

Keikkamyynti

Rauha Kyyrö, Fullsteam Agency / rauha@fullsteam.fi

Management

Joonas Isopahkala, PME Management / joonas@pmemanagement.fi