Lauri Haav

Lauri Haav

Jyväskylän Kuokkalassa kasvanut Lauri Haav on artistina monipuolinen, kokeellinen, rohkea ja inhimilliseen melankolisuuteen taittava. Rouhea ääni ja samaistuttavat nuoren miehen ajatukset rakkaudesta, arjesta ja tunnemaailmasta koukuttavat mukaansa. Toukokuussa 2020 julkaistu, kolmella Emma-ehdokkuudella noteraattu debyyttialbumi Silmät kii syntyi artistin rakkaudesta musiikkiin ja sen kautta kokemusten jakamiseen. Helsingin Sanomissa sen kevään olennaisimpiin kuuluvaksi debyytiksi tituleerattu Silmät kii on ehyt kokonaisuus samaistuttavia nuoren miehen ajatuksia rakkaudesta, arjen kanssa painimisesta ja luovuudesta.

Popin, hip hopin ja R&B:n välimaastossa sulavasti liikkuva artisti julkaisi PME Recordsin kautta Nyt ja heti EP:n 2019 hurmaten kuulijat yli genrerajojen. Albumilistan 5.sijalla debytoinut Silmät kii – albumi toi Haaville mm. Vuoden tulokas -ehdokkuuden ja vinyylipainos myytiin ennakkoon loppuun. ”- – osa levyn kappaleista käsittelee henkilökohtaisia aiheita niin rehellisellä otteella, että albumin kuultua tuntuu, kuin Haavista olisi tullut ystävä.” – Hilla Körkkö, Helsingin Sanomat. Lauri Haav on vieraillut mm. Pykärin ylistetyllä O-albumilla, Gettomasan ja Paperi T:n yhteisbiisillä Jeesei ja Gettomasan Emma-patsaan pokanneella Diplomaatti-albumilla sekä usealla kappaleella Kalamies-albumilla.

Lauri Haav jatkaa kuulijoiden vakuuttamista muuntautumiskyvyllään ja taidoillaan lauluntekijänä. Se viimeinen kesä nimeä kantava odotettu kakkosalbumi julkaistaan 13.5.2022.

 


Lauri Haav mediassa:

”Lauri Haavin albumi on kevään olennaisimpiin kuuluva debyytti” – Oskari Onninen, Helsingin Sanomat

”Ennustamme, että Lauri Haav on yksi tulevaisuuden nimistä suomiräpin saralla” – Rumba

”Haav pohtii, mistä rapiin perinteisesti liitetty tarve uhota ja todistella omaa kovuuttaan johtuu. Hän uskoo, että ainakin omalla kohdallaan se kertoo epävarmuudesta itseä ja omaa musiikin tekemistä kohtaan. Kun on sujut itsensä kanssa, on helpompi olla oma itsensä ja puhua tärkeistä ja vaikeistakin asioista.” – YleX

”Suomiräpin laajasta massasta Haav erottautuu persoonallisella flow’llaan ja suomalaisittain omaperäisellä soundillaan, jossa on ripaus The Weeknd -henkistä räpin ja R&B:n sekoitusta. Kappaleissa käsitellään raikkaan avoimesti nuoren miehen mielenmaisemaa ja tunne-elämää.” – YleX Läpimurto 2020 sija 2.

Lisätietoja / Haastattelupyynnöt

Saara Everi, PME Records / saara@pmerecords.fi

Keikkamyynti

Rauha Kyyrö, Fullsteam Agency / rauha@fullsteam.fi