Bay area -rapilla viikonloppuun  — Eevil Stöö & Stepa julkaisevat albumia edeltävän singlen

Bay area -rapilla viikonloppuun — Eevil Stöö & Stepa julkaisevat albumia edeltävän singlen

Omaleimaisen suomiräpin lähetti Stepa ja Katakombi Recordsia luotsaava Eevil Stöö julkaisevat 21. huhtikuuta ensimmäisen yhteisalbuminsa. Levyjulkkareita juhlitaan Ääniwallissa perjantaina 5. toukokuuta. Nyt albumilta irroitetaan seuraava single: Kaikki mitä teen on rap. Rauhallisesti soljuva kappale vakuuttaa tuotannollaan (Pehmee Goo, octnn, Youngtano), sekä duon omintakeisilla räpeillä. ”Eevil Stöö on erityinen harvinaisuus ja lahja suomalaiselle musiikille. Nyt kun me ollaan yhdistetty voimat niin tuntuu siltä, että me molemmat ollaan ihan pysäyttämättömässä iskussa ja ruokitaan toistemme tekemisiä. Musan tekeminen on tosi kivaa, eikä meidän intohimo lopu klo 17, vaan jos jutut vaatii työskentelyä aamusta iltaan, niin sitten mennään aamusta iltaan. Ei meitä väsytä.” kertoo Stepa.

Kaksikon pian ilmestyvä, yhdysvaltalaisesta bay area -räpistä innoittunut albumi on ensimmäinen PME Recordsin ja Katakombi Recordsin yhteisjulkaisu. Levyn ensimmäinen sinkku TYH-MÄ ilmestyi tammikuussa 2023.

Kaikki mitä teen on rap -kappale saa seurakseen Korjaamolla kuvatun musiikkivideon: “Kaikki hyvät ihmiset oli saapuneet paikalle ja kaikki meni kauniisti. Porukkaa oli niinku Tervajärven tikkakisoissa. Osa keikoilla kävijöistä on pyörinyt mukana jo vuosia ja niitä on niin mukava nähdä terveinä ja hyväntuulisina. Osa kertoo unelmistaan ja mitä ne aikoo tehdä elämällään ja minä tietysti sanon niille että antakaa vaan mennä niin että paukkuu! Kauppisen Kimi dokumentoi illan ja seki äijä on kohta jo liian lahjakas näihin hommiin. Huippu kundi.” Stepa kertoo.

 

Eevil Stöö ja Stepa tekivät alkuvuodesta 2023 erittäin suositun yhteiskiertueen, jonka keikoilla kuultiin molempien artistien täyspitkät omat setit. Suurin osa kiertueen keikoista oli loppuunmyyty.

“Seuraavaksi tehdään räppiä niin, että hampaat kolisee! Komppia koneeseen vaan sillä täältä pesee!”

Parikymmentä vuotta pelissä vaikuttanut Eevil Stöö on suomalaisen räpin omaperäinen helmi. Eevil Stöön sanoitukset ja sävellykset hänen Marsipan Wave -levyllään palkittiin arvostetulla Teosto-palkinnolla toukokuussa 2022. Eevil Stöön kynä ei ole tylsynyt 2022 ilmestyneillä Puolikas tiili-, sekä Dungeon & Dragon -albumeillaan. Stepa on tunnettu hyvästä meiningistä ja iloisesta sielusta sekä räppiurasta, jolle ei loppua näy. Artistin edellinen albumi Siistii räppii sisältää kymmenen kappaletta, joita siivittää kesäisen rennot tuotannot. Sodankylästä kotoisin olevalla artistilla on vaikuttava ja monipuolinen ansioluettelo musiikin saralla.