Ege Zulu – Oi maamme Helsinki -albumi julkaistaan syksyllä!

Ege Zulu – Oi maamme Helsinki -albumi julkaistaan syksyllä!

Ege Zulu julkaisee uuden singlen perjantaina 12.8. Kelle?-kappaleen tematiikka pallottelee räppärin menneisyyttä itsetutkiskelevan sanoman siivittämänä. Kappaleella reflektoidaan Egen nuoruusvuosia ja tarvetta todistella muille. ‘’Kelle? Mun piti todistella kelle? Se teki musta pellen, ku koitin kovistella ennen?’’, artisti miettii kertosäkeessä. 

Kappaleen kelluva äänimaailma sekä mukaansatempaava tuotanto on Egen luottotuottajan Victor Nordiksen käsialaa. Nuoresta iästä huolimatta vaikuttavaa tuottajan uraa luonut Nordis on ollut mukana tuottamassa useita artisteja, mm. Costia, Sexmanea ja JVG:tä. 

Kelle? on toinen irroitus syksyllä julkaistavalta Oi maamme Helsinki -albumilta. Edellinen single, Väkivaltaa oli kuin ”huudi-opaskirja”, jolla kerrotaan tarinaa ajankohtaisista ilmiöistä Helsingin lähiöissä. Kappaleella kuullaan myös vedekieltä, josta Zulu kertoi Helsingin Sanomien haastattelussa.

Aktiivisesti läpi festarikesän keikkaillut Ege on saanut laajalti kehuja energisestä live-esiintymisestään sekä keikoilla vallitsevasta, käsinkosketeltavan positiivisesta ja mukaansatempaavasta ilmapiiristä. Zulu nähdään esiintymässä loppukesästä mm. Flow Festivaaleilla ja Blockfesteillä. Katso koko keikkalista täältä.

 

Vuoden 2022 YleX Läpimurto-kilpailun voittanut Ege Zulun musiikki on inspiroitunut ranskalaisesta musiikista ja artisti kertoo “erityisesti Etelä-Ranskan niin sanotun Marseille-soundin” ajavan musiikkia eteenpäin. Zulun edellisen kokonaisuuden, afropopista ja hiphopista vaikutteita ammentanut Klassikot EP:n punainen lanka oli Zulua inspiroineet elokuvat ja sarjat. Viime vuonna julkaistu, artistin debyyttialbumi Swengari niitti kehuja uudenlaisesta soundista ja kokonaisuus on kerännyt yhteensä yli kuusi miljoonaa striimiä. Roihuvuoressa kasvanut Zulu kertoi Helsingin Uutisten haastattelussa aloittaneensa musiikin tekemisen, kun Porolahden ala-asteella vieraili niin ikään roihuvuorelaislähtöinen Asa ja Jätkäjätkät. “Mun maailma muuttui sen keikan myötä täysin”. Sen jälkeen artisti etsi käsiinsä runoja ja kappaleita, muuttaen ne räpeiksi. Urheilua itse harrastava ja sitä aktiivisesti seuraava Zulu on julkaissut Gettomasan kanssa platinaa striimanneen yhteiskappaleen Valmiina futaa ja vieraillut Costin kanssa JVG:n hittikappaleella Verkkareis.


HAASTATTELUT JA LISÄTIEDOT:
Saara Everi / PME Records
saara@pmerecords.fi

Keikat:

Team Agency / booking@team.fi