GETTOMASA – DIPLOMAATTI

GETTOMASA – DIPLOMAATTI

Kun kuuntelet tätä levyä, hyppäät Gettomasan auton kyytiin lämpimänä kesäpäivänä. Ikkunat on auki ja musa on täysillä.

 

Gettomasa julkaisi odotetun albuminsa Diplomaatti tänään 24.5. Seitsemän kappaletta sisältävä kokonaisuus tuo esille artistista uusia puolia kuitenkaan joustamatta aidosta ja tunnistettavasta Gettomasan tyylistä.

Feattejä albumilta löytyy kappaleista Voi ei ja Diplomaatti. Voi ei kappaleella vierailee juuri PME Recordsille levytyssopimuksen solminut Lauri Haav. Albumin nimikkokappaleella Diplomaatti on mukana niin ikään jyväskyläläinen Joosu J. Tuotannosta vastaa luottotuottajat Ruuben ja MD$ sekä LX-Beats ja Matti Laukkanen. Kappaleen Silmät kanssa julkaistaan musiikkivideo KPC:n Youtube-kanavalla klo 00.00. Musiikivideon tuotannosta vastasi Dumboe ja videon ohjasi Teemu Heljo.

 

KUUNTELE DIPLOMAATTI TÄÄLTÄ

 

Gettomasan tammikuun lopussa julkaistu single Muijii stadis viihtyi Suomen virallisen listan top-12:ssa yhdeksän viikkoa ja on tähän mennessä striimannut 3,8 miljoonaa kertaa, hipoen jo platinarajaa. Viimeisin single Enempää nousi heti julkaisun jälkeen Suomen virallisen listan sijalle kahdeksan. Yhteensä levyä oli kuunneltu jo ennen julkaisua 4,3 miljoonaa kertaa.

 

 

“Kun kuuntelijat on saatu kuuntelemaan, heille on kerrottava tarinoita. 2Pacia ja Gettomasaa yhdistää tässä se, että he ovat tarinankertojia. He eivät syyllisty pelkkään ”räpistä räppäämiseen”, hokemilla ratsastamiseen, eivätkä mukanokkelaan briljeeraukseen. Tarinankertojasta suuren tekee se, että arkisista asioista saa kiinnostavia, ymmärrettäviä ja samastuttavia. Siinä ei onnistu värikynällä, superlatiiveilla eikä kikkailulla. Päinvastoin: yksinkertaistamalla, karsimalla ja riisumalla.”  – Rumban päätoimittaja Jukka Hätinen All Day On -festarikeikan nähtyään.

Artisti juhlistaa uutta albumiaan levyjulkkareiden muodossa Tavastialla 29.6. Keikkarintamalla näyttää muutenkin kiireiseltä ja Gettomasa kiertää kesän aikana festivaaleilla kautta maan. Uutta materiaalia kuullaan livenä mm. Provinssissa, Ruisrockissa, Ilosaarirockissa ja Blockfesteillä.

Emma Gaala ’19 vuoden hip hop / r&b -ehdokasta Gettomasaa voidaan pitää yhtenä tämän hetken seuratuimpana suomiräpin tekijänä. Kanadan Montrealissa syntynyt ja Jyväskylässä kasvanut, vuoden 2012 räpin suomenmestari julkaisee hittiä hitin perään. Keväällä 2016 Gettomasa julkaisi kriitikoiden ylistämän Chosen One –albumin, joka oli yksi vuoden puhutuimpia julkaisuja. Vuonna 2017 saatiin kuulla Gettomasan riimittelyjä ’17’-nimisellä EP:llä. Alkuvuodesta 2018 julkaistu, platinarajan rikkonut bängeri ‘Lössi’ sai seurakseen kultaa striimanneen kappaleen ‘Ei mitää järkee’ ft. Gracias ja ’Johtotähti (E-mix)’.

 


Lisätietoja / Haastattelupyynnöt

Saara Everi / saara@pmerecords.fi

Keikkamyynti

Jussi Laine / jussi@allday.fi