Handshaking julkaisee There was a chance -albumin

Handshaking julkaisee There was a chance -albumin

Tuottaja & muusikko Fedja Kamari, eli Handshaking vie kotimaisen elektronisen musiikin perintöä eteenpäin. 19.5. artisti julkaisee kakkosalbuminsa There was a chance. Tuleva albumi on edeltäjäänsä Garden Clogsia synkkäsävyisempi, mutta liikkuu yhtä arkisissa aiheissa: “Garden Clogsilla halusin tehdä kivaa, mutta tietyllä tapaa käyttökelvotonta tanssimusiikkia. Eräs ystäväni kuvasi miten debyyttini on täynnä nostalgiaa, ja uusi albumi taas kertoo nykyajan ongelmista. Hän on siinä monessa mielessä oikeassa. Tämä on se “vaikea kakkosalbumi”. Vaikeudet olivat, kuten yleensä, henkisiä, ja projektin uudelleen määrittelyä.” Levyjulkkareita vietetään 20. toukokuuta Korjaamolla. 

There was a chance -albumilla kuullaan tanssittavampaa, ja jossain määrin funktionaalisempaa musiikkia. Handshaking kertoo sanoituksien olevan pelkistettyjä ja mantramaisia, mutta samaan aikaan spesifejä ja universaaleja: sanat tarkoittavat kaikkea ja samalla eivät oikein mitään. “Uudella albumilla kappaleiden aiheet ovat ristiriidassa klubimusiikin tavanomaisen, arkea pakoilevan aihevalikoiman teemoista, ja jäävät päinvastoin jumittamaan arkisia murheita: auton myyntiä, laskujen maksamista, yksinäisiä lounaita, sukulaisille yhteyden ottamisen hankaluutta. Tanssimusiikin toisteinen tyyli tekee tästä luuppauksesta vielä alleviivatumpaa. Minusta se on hauskaa.” 

Uudet kappaleet nojautuvat 2021 keväällä julkaistun, pop- ja housesävytteisen Garden Clogs -albumin luomaan pohjaan. Artistin debyytti oli elektronisen- ja tanssimusiikin yleisölle odotettu teos ja 200 kappaleen vinyylipainos myi heti loppuun. Image kirjoitti levystä näin: ”Handshakingin debyyttilevy on tuotantoarvoltaan korkeimman laatuluokan viihdepoppihousea, joka ei juuri häviä Yaejin tai Peggy Goun kaltaisillle kansainvälisille verrokeilleen tai miksei vaikka Jaakko Eino Kaleville”. 

Albumin kannessa silmiin katsoo simpanssin ja chihuahuan yhdistelmä, kädessään kynttilä: Kokeilin, meneekö kansi levy-yhtiölle läpi. Menihän se. Voin mielessäni trollata taiteella, ja katsoa mikä menee läpi, mutta mitä sillä lopulta saavuttaa? Voin leikkiä omalla uskottavuudellani ja sillä, kuinka vakavasti otan itseni, mutta kuinka hyvin se välittyy kenellekään ulospäin?”

There was a chance julkaistaan myös vinyylinä.