The Holy ja PME Records ovat tehneet levytyssopimuksen

The Holy ja PME Records ovat tehneet levytyssopimuksen

PME Records ja The Holy ovat tehneet levytyssopimuksen. Ympäri maailmaa kiertänyt yhtye tuo mukanaan sävykästä pohjoismasta melankoliaa post-punkin, Springsteenin ja krautrockin voimin. Ajattomien analogisten syntetisaattorien, ylivertaisen kiehtovien rumpukomppien ja efektien läpi suodatetun kitaran avulla The Holy luo mukavuusaluetta haastavaa musiikkia. 

Debyyttialbumillaan Emma Gaalassa Kriitikoiden valinta –ehdokkuuden napannut The Holy julkaisee tulevan albuminsa ensimmäisen singlen Familia perjantaina 19. toukokuuta.Kappale kertoo nimensä mukaisesti perheen voimasta, siitä rakkauden ulottuvuudesta jota harvoin voi valita. Kaikki muu on todennäköisesti ohimenevää. Perhe voi olla myös raskain rakkauden muoto jonka yksilö kohtaa. Se on iloa ja surua, kohtaamista ja kuolemaa. Kasvamista ja kipua. Mutta tyhjentävän palkitsevaa.“ yhtye kertoo. Familia saa seurakseen Petrus Koskisen ohjaaman musiikkivideon. 

Familia-singlen itsevarmasti johdettua, jylhää melodiaa ja jäyhästi muuntuvaa pohjaa täydennetään yhtyeen solistin Eetu Henrik Iivarin johdolla. Kitarassa kuullaan Pyry Peltosta ja bassossa Laura Kangasniemeä. Ainutlaatuisuutta keikoille tuo tavaramerkiksi muodostuneeseen rumpalikaksikko Eero Jääskeläinen ja Mikko Maijala. “When you name yourself something as powerful and resounding as The Holy, you’ve got to have a sound that’s equally as resonant and reverent: if you’re starting your band with two drummers, you’re definitely on track to create something akin to a sonic earthquake.” – KEXP