Jyväskylässä vaikuttava Shakkii nähdään KPC Tourilla loppuvuodesta – uusi single 7.10.

Jyväskylässä vaikuttava Shakkii nähdään KPC Tourilla loppuvuodesta – uusi single 7.10.

Aksimin ja Joosu J:n luotsaama Shakkii-yhtye julkaisee perjantaina Diana-kappaleen, joka on oodi kiireettömälle kruisailulle. Singlellä vierailee kesällä Siistii räppii -albumin julkaissut suomiräpin moniottelija Stepa. Old schoolista vaikutteita ottanut tuotanto, rouhean pehmeä r&b-kertosäe, sekä vääjäämätön tarinankerronta on juuri sitä mitä Shakkii-rap-duo osaa mitä mainioimmin. Singlen tuotannosta vastaa duon tuottajan roolia kantava Aksim. ”Kaikki saundit tehty itse, tietysti MPC:llä niinku tähänkin saakka ja kaikki laulut kirjoitetaan kahdestaan Joosun kanssa. Stepa pyydettiin mukaan, se itseasiassa vähän niiku inspiroi ruuvaa tän biitin.”

Kappaleen yhteydessä julkaistaan Max Steffanssonin ohjaama musiikkivideo KPC-kollektiivin Youtube-kanavalle.

“Musavideo kuvattiin Lahdessa ja pidin sitä outona valintana, mutta lopulta se oli just oikein lähteä jonnekkin missä harvoin pääsee käymään. Kuvauksissa Aksim toilaili ja hassutteli niin, että me naurettiin Joosun kans itsemme pöydän alle. Hyviä ukkoja molemmat ja toivon, että he saavuttavat musiikin saralla kaiken sen, mitä he haluavat saavuttaa.” Stepa kertoo.

Kymmenen räppärin muodostama KPC on yksi suomirapin ikonisimmista kollektiiveista, jonka viisi kaupunkia kattava KPC Tour alkaa marraskuussa. Shakkii-duon lisäksi tulevalla kiertueella nähdään mm. Gettomasa, Are ja Pyrythekid. Tampereen ja Helsingin keikat on jo loppuunmyyty, liput muille keikoille täältä

Tammikuussa kaksikon julkaisema debyytti-EP Kirahvi oli “hurmaava ja aseista riisuva” kokonaisuus, jolla “puhuvat sekä herkät runopojat että vinosti virnuilevat pelijäbät, ja kyseinen kontrasti on yksinkertaisesti auttamattoman vangitseva” (Rumba) EP:llä vierailee Korstoraation riveissä edustanut ja sitemmin soolona jatkanut Tohtori Getto ja niin ikään Jyväskylästä ponnistava artistitulokas Sonia. Kuuntele EP täältä.

Jyväskylässä vaikuttava Shakkii-yhtyeen tuotannossa resonoivat erilaiset äänimaailmat, puheen rytmi, sekä samaistuttavat aihepiirit. Tikkakoskella, shakkilautojen ympäröimänä, duon tuotannosta vastaava Aksim lisäsi aiempaan syna- ja sampleri-lähtöiseen työskentelytapaan kitaran ja riffin. Monipuolista riimittelyä ja pitkäjänteisyyttä omaava Joosu J tuo Jyväskylässä hohkaavan, monelle tutun energian ja sulavan ulosannin.

Strategisen lautapelin mukaan nimetty Shakkii ei ole ollut projektina yksiselitteinen: monipuolisuus ja rohkea uuden ja vanhan yhdistäminen kuuluu biiteissä ja lyriikoissa. Tunnistettavat vanhemman räpin koulukunnan vaikutteet kuuluvat yhtyeen kappaleissa, mutta antavat lopulta tilaa myös uudelle. “Kevyttä, mutta myös syvää. Hauskaa, mutta totista. Gangstalarppausta ja avointa heikkoutta. Tyhmää, järkevää. Räppiä ja laulua. Sämplei ja omii sävellyksiä”.