Ege Zulu – Oi maamme Helsinki -albumi julkaistaan 30.9.

Ege Zulu – Oi maamme Helsinki -albumi julkaistaan 30.9.

”Mä uskon, että mä oon sielujen herättäjä. Mä erotun sillä, että sanon suoraan asiat.” Zulu kertoi Rumban haastattelussa viime vuoden lopulla. Ege Zulun 30.9. julkaistava Oi maamme Helsinki -albumi on Zulun kasvutarina, joka käsittelee Helsinkiä ja Zulun omakohtaista kokemusta helsinkiläisyydestä raikkaasti ja realistisesti. Albumin tuotannon melankolian ja rytmikkyyden taitavan fuusion on luonut vastaava tuottaja Victor Nordis. Nuoresta iästä huolimatta vaikuttavaa tuottajan uraa luonut Nordis on ollut mukana tuottamassa useita artisteja, mm. Costia, Sexmanea ja JVG:tä. 

Albumilta irrotetaan vielä yksi single; perjantaina 23.9. julkaistava, Salahpolon tuottama Melankolia-single nappaa jälleen hyväntuulisuudellaan mukaan. Single kokoaa Zulun tavan katsoa maailmaa ja Suomea aina positiivisen kulman kautta; “Vaikka Suomi on tosi synkkä ja masentunu nii mä en lähde tohon mukaan vaa mä muutan sen”,  artisti kertoo. Zulun kannustava asenne ei ole jäänyt medialta tai kuulijoilta huomaamatta. Artistin trendikkäästä Marseille-soundista inspiroituneet biisit ovat vakuuttaneet ja keikoilla on riittänyt väkeä ruuhkaksi asti koko kesän ajan. Zulu esiintyi viime kesän aikana mm. Ruisrockissa, Flow Festivalissa ja Blockfesteilla. 

Edellisellä singlejulkaisulla Kelle? reflektoitiin nuoruusvuosia ja muille todistelun tarvetta. “Artisti on kappaleessa rehellinen ja itsekriittinen pohtiessaan entistä tarvettaan todistella itseään muille, mutta sisällyttää lyriikoihin myös armollisuutta ja ymmärrystä nuorempaa itseään kohtaan.”, Rumba kirjoitti julkaisusta. Albumin ensimmäisen singleirroitus; Väkivaltaa oli kuin ”huudi-opaskirja”, jolla kerrotaan tarinaa ajankohtaisista ilmiöistä Helsingin lähiöissä. Kappaleella kuullaan myös vedekieltä, josta Zulu kertoi Helsingin Sanomien haastattelussa.

Vuoden 2022 YleX Läpimurto -kilpailun voittaneen Ege Zulun musiikki on inspiroitunut ranskalaisesta musiikista ja artisti kertoo “erityisesti Etelä-Ranskan, niin sanotun Marseille-soundin” ajavan musiikkia eteenpäin. Zulun edellisen kokonaisuuden, afropopista ja hiphopista vaikutteita ammentanut Klassikot EP:n punainen lanka oli Zulua inspiroineet elokuvat ja sarjat. Viime vuonna julkaistu, artistin debyyttialbumi Swengari niitti kehuja uudenlaisesta soundista ja kokonaisuus on kerännyt yhteensä yli kuusi miljoonaa striimiä. 

Roihuvuoressa kasvanut Zulu kertoi Helsingin Uutisten haastattelussa aloittaneensa musiikin tekemisen, kun Porolahden ala-asteella vieraili niin ikään roihuvuorelaislähtöinen Asa ja Jätkäjätkät. “Mun maailma muuttui sen keikan myötä täysin”. Sen jälkeen artisti etsi käsiinsä runoja ja kappaleita, muuttaen ne räpeiksi. Urheilua itse harrastava ja sitä aktiivisesti seuraava Zulu on julkaissut Gettomasan kanssa platinaa striimanneen yhteiskappaleen Valmiina futaa ja vieraillut mm. Costin kanssa JVG:n hittikappaleella Verkkareis sekä Sexmanen kappaleella Vastaaja.

 


Lisätietoja / Haastattelupyynnöt:

Saara Everi / saara@pmerecords.fi / 040 8314224

Keikat:

Team Agency / booking@team.fi