Musiikillinen monilahjakkuus Pessa julkaisee uuden singlen tulevalta EP:ltä

Musiikillinen monilahjakkuus Pessa julkaisee uuden singlen tulevalta EP:ltä

Perjantaina 6.5. julkaistavaa tuntei-kappaletta siivittää lumoava biitti, jonka päälle Pessa räppää määrätietoisen itsevarmasti omasta tavasta työskennellä ja visioida hänelle merkittävistä asioista. ”Tuntei on tosi räppi-painotteinen biisi. Tulevalla projektilla on paljon rennompaa r&b soundia, joten tämä biisi tuo hyvin kontrastia siihen vähän synkemmällä tunnelmalla.’’ Pessa on luonut kappaleen kokonaisuudessaan itse ja luomisprosessista kuuluu artistin musiikillinen tausta ja kekseliäisyys: ‘’Olin frendin kanssa kirpparilla ja siellä tuli vastaan kalimba (puinen pieni laatikko jossa on rautaisia kieliä). Se oli aika huonossa kunnossa mutta sain soitettua sillä juuri ja juuri yhden hyvän kuuloisen soinnun. Päätin, että äänitän tätä heti kun pääsen himaan ja teen siitä biitin. Se soundasi hyvältä ja päätin kirjottaa siihen kokonaisen biisin.’’, artisti kertoo.

Kappaleen yhteydessä julkaistavan musiikkivideon on kuvannut Juuso Martikainen, joka on vastannut myös Pessan aikaisemmista musiikkivideoista. 

Pessan tänä keväänä julkaistavalta EP:ltä on irrotettu viime vuoden puolella single pysyn tääl. “ – – Pysyn tääl on lähes runollisen pohdiskeleva ja ilmapiiriltään rauhoittava kokonaisuus, jossa sympaattisen rennolla ja samaistuttavalla tavalla valaistaan ihmismielen mutkikkuuksia.”, Rumba kirjoitti julkaisusta. 

 

Pessa on tänä keväänä mukana neljän paikkakunnan Rap City -kiertueella, joka on Suomen ajankohtaisimpien rap-nimien yhteiskiertue. Kiertueen pääesiintyjiä ovat mm. Gettomasa, Ibe, Etta ja Sexmane. Kesällä Pessan voi nähdä trumpetin kera festarilavoilla mm. Kesärauhassa ja Blockfesteillä. Artistin kiinnostavaa ja tuoretta soundia on kuultu myös Sexmanen miltei kultaa striimanneella hittikappaleella Vastaaja (feat. Ege Zulu & Pessa)

R&B:n, jazzin ja hip hopin välimaastossa lahjakkaasti suunnistava Pessa on monilahjakkuus. Nuori muusikko niitti kiinostusta monelta taholta debyyttialbuminsa Jazzijäbä tiimoilta. Lähes kokonaan itse luotu albumi tuo esille artistin musikaalisuuden ja halun luoda jotain uutta Suomen musiikkikentälle. Kuopion konservatoriossa opiskeleva Pessa on soittanut trumpettia 11 vuotta, minkä lisäksi tavoitteena on jatkossa kehittyä myös kosketinsoittimen, kitaran ja basson soittajana entisestään. Otteita nuoren kuopiolaisen monipuolisuudestaan voi kuulla JVG:n YleX Otto -livemusiikkivideokonseptissa, jossa hän soittaa trumpettia kiistattoman lahjakkaasti. Katso video täältä.


Lisätietoja / Haastattelupyynnöt:

Saara Everi / saara@pmerecords.fi