PME:N ROSTERI VAHVISTUU ADA AIKILLA

PME:N ROSTERI VAHVISTUU ADA AIKILLA

Lähes meren pohjaan päätynyt Flavors-single ulkona 12.11.

 

Kokeellisen popin uusi tulokas Ada Aik laulaa englanniksi ja liikkuu fantasian ja realismin äärirajoilla. Syksyisin saaristoon lähtevä artisti julkaisee täpärään tilanteeseen joutuneen debyyttisinglensä:

“Kerran vuodessa lähden mökille tekemään musaa. Oon siellä mummin kanssa ja sävellän. Siellä on ihan oma kaari siitä miten se musiikki syntyy: mökillä on pimeetä ja kylmää, ja biiseihin jää se syksyn leima. Kun tuun takas kaupunkiin, mieli menee samaan paikkaan kuin missä tein kappaleet. Viime kerralla tein levyllisen materiaalia: mulla oli Ikea-kassissa kovalevy ja äänikortti, ja kaikki meinasi tipahtaa mereen matkalla kotiin” Ada Aik kertoo

Vahinko onnistuttiin välttämään, ja Ada Aikin debyyttisingle Flavors julkaistaan 12. marraskuuta. Kappale kertoo tarinan lavalle haluamisesta positiivisen kateuden siivittämänä. “On ihanaa nähdä joku, joka on päättänyt seurata inspiraatiota ja toteuttanut sen mistä on puhunut. Ristiriita tulee siinä vaiheessa, kun toivoo itse olevansa lavalla oleva henkilö ja jää ihmettelemään, miksi ei ole itse tehnyt samaa”

Kauniin ja miltei taianomaisen häiritsevän kappaleen maailma muodostuu synariffin ympärille, joka kappaleen edetessä muuttuu vastustamattomaksi bassopoljennoksi. Intron haamu jää leijailemaan loppuosan ylle: “Kappale alkaa huoneesta, jossa musiikki alkaa jyskyttää entistä kovemmin, ja hahmo kokee vahvan tarpeen päästä pois.”

Kotimainen Ada Aik tuottaa elektronista musiikkia, joka kuulostaa perusteellisen inhimilliseltä, mutta samalla koneelliselta. Ada Aik tekee tinkimättömän kokeilevaa taidetta, jossa yhdistyy tarinallinen visuaalisuus. Tällä hetkellä artisti valmistelee 2022 julkaistavaa debyyttiteostaan.

 

Lisätietoja / Haastattelupyynnöt

laura@pmerecords.fi / 0440528725