Rosa Coste ja PME Records ovat solmineet levytyssopimuksen

Rosa Coste ja PME Records ovat solmineet levytyssopimuksen

Rovaniemeläisen r&b -artistin debyytti-EP:n seuraava single kesken julkaistaan perjantaina 27.8.

Rosa Coste syntyi Rovaniemellä ja on siellä kasvanut hiphopin, rokin ja afrikkalaisen rytmimusiikin ympäröimänä. Hänen taustansa on kasvattanut hänestä kovatahtoisen kirjoittajan ja rentoutuneen esiintyjän. Onnekkaat ovat jo voineet törmätä artistin ainutlaatuiseen tuotantoon paikallisissa kuppiloissa akustisessa muodossa. Suomenkielistä modernia r&b:tä tyylipuhtaasti tekevä Coste on lahjakas tarinankertoja ja luo musiikkinsa ystävien ympäröimänä.

Artistilla vaikutteita on monia, joista suurimmat ovat ansioituneita laulunkirjoittajia, kuten J. Karjalainen ja Lauryn Hill. Coste kertoo myös artistien kuten SZA, Graciaksen, Gettomasan ja Erykah Badun soivan luureissa usein. ”Olen aina ihaillut biisejä joita kuunnellessani pää heiluu alusta loppuun. Kuluneen vuoden aikana soittolistat ovat täyttyneet myös grime-tykeillä, kun Dave ja Stormzy löysivät tiensä listalle. Kanye on myös tärkeä esimerkki rajojen rikkomisesta”, Rosa kertoo vaikutteistaan.

Helmikuussa julkaistu Costen intiimi ja haavoittuvan rehellinen omakustannesingle musta sai osakseen ansaittua huomiota ja Helsingin Sanomilta neljä tähteä; “Parikymppisen Costen esikoissingle Musta on mitä ilahduttavin omakustanneyllätys. Se kertoo toiseuden kokemuksista omasanaisesti, ei opitulla jargonilla. Kaikki hesalaisen skenen keskinäinen selänrapsuttelu ja yliyrittäminen loistaa poissaolollaan. – – Lähitulevaisuuteen luvattua ep:tä kannattaa selvästi odottaa.”

Single kesken julkaistaan perjantaina 27.8. Kappaleen, sekä tulevan EP:n on tuottanut kemijärveläislähtöinen, oman suomiräp-levynkin julkaissut Kähinä-Pate. PME Records julkaisee Rosa Costen odotetun debyytti-EP:n ole varovainen syksyllä 2021.

“Olin juuri julkaissut ensimmäisen sinkkuni ikinä ja siinä sai käsitellä paljon asioita, mitkä ei ollu käyny mielessäkään. PME näki sen ja keskittyi tärkeimpänä siihen, mitä ne voi tarjota mulle tukeakseen mun musiikillista kasvua ja omaa tekemistä, artisti edellä. Puhuttiin musiikista, musiikin tekemisestä, taustatekijöiden työn huomioimisesta ja muista sellaisista asioista, millä mun mielestä oikeasti on väliä”, artisti kertoo alkaneesta yhteistyöstä.

Ensimmäiset live-esiintymiset EP:n osalta päästään kokemaan G Live Labissa sekä Tampereella 22.10, että Helsingissä 23.10.

Lisätietoja / Haastattelupyynnöt

Laura Jonsson / laura@pmerecords.fi