Shakkii-duon Punaiset siivet -single julkaistaan keskiviikkona 25.5.

Shakkii-duon Punaiset siivet -single julkaistaan keskiviikkona 25.5.

Monikerroksisuus ja luova perinteisten tyylien yhdistämien kuuluu ja näkyy Shakkii-duon biiteissä ja lyriikoissa. Kiistatoman ammattitaitoiseksi kutsuttu Aksimin ja Joosu J:n perustama yhtye julkaisee Punaiset siivet -singlen, jossa tyynen rosoisen biitin päällä kuvaillaan itsevarmasti mopoilun huveista kertovaa tarinaa muille kuultavaksi. Rento ja soljuva single on ensimmäinen askel tulevaan yhtyeen edellisen, tammikuussa julkaistun Kirahvi EP:n jälkeen. Kappale rakentui tietysti Aksimin studiolla: “Aloin askartelemaan tätä biittiä vähän vahingossa samalla kun mulla oli sessarit Berat ja Blerim Cemilin (Boyat) kanssa. Äijille tietysti ropisee krediittiä koska kaikki mestoilla olleet vaikuttaa aina jollain tapaa, esim. joitain sävelkulkuja tarttui lauluihin, joita kirjottelin myöhemmin Joosuan kanssa. Sointupalaset on mun ja Jon Nguyenin kitarasta”, Aksim kertoo. 

Kaksikon edellinen julkaisu Kirahvi EP taltioi jyväskyläläisen energian rennon välittömään ulosantiin. Julkaisun visuaalista ilmettä kehuttiin musiikillisen sisällön lisäksi, suosittelen tutustumaan Ali Charmin ja vl.graphicsin luomiin maailmoihin kappaleiden ympärille Youtubessa. Tammikuussa julkaistusta EP:stä Rumba kirjoitti näin: “Tyyni ja riisuttu biittimaailma pitää jalat maassa ja kuulijan turvallisen pehmoisen pumpulin sisällä, vaikka ihmissuhteita ja elämää välillä hyvin tarkkanäköisen realistisesti, välillä taas lumoavissa utopioissa leijaillen tarkastelevat tarinat poukkoilevat ties missä sfääreissä. Ep:llä puhuvat sekä herkät runopojat että vinosti virnuilevat pelijäbät, ja kyseinen kontrasti on yksinkertaisesti auttamattoman vangitseva.”

Tikkakoskella, shakkilautojen ympäröimänä koko suomiräpille tuttu, 2000-luvun alusta vaikuttanut Aksim pyöritteli pitkän kokemuksensa varjolla uusia tapoja luoda. Kun aiempaan syna- ja sampleri-lähtöiseen työskentelytapaan tuli lisänä kitara ja riffit, oli monipuolista riimittelyä ja pitkäjänteisyyttä omaava jyväskyläläinen Joosu J kappaleisiin kuin tehty. Shakkii on rento ja totinen bändi, joka on syntynyt motiivista alleviivata sitä haluttua oman kuuloista soundia. Monikerroksisuus ja luova perinteisten tyylien yhdistämien kuuluu ja näkyy biiteissä ja lyriikoissa. Strateginen lautapeli inspiroi bändin nimen kun taas Jyväskylässä hohkaava, monelle tuttu energia sulavan ulosannin. 


HAASTATTELUT JA LISÄTIEDOT:
Saara Everi / PME Records
saara@pmerecords.fi

KEIKKAMYYNTI:
Team Agency / booking@team.fi