Stepa – Siistii räppii -albumi

Stepa – Siistii räppii -albumi

Stepa julkaisee heinäkuun ensimmäinen päivä hyväntuulisen riimeillä leikittelevän kokonaisuuden Siistii räppii. Kymmenen kappaleen albumia siivittää kesäisen rennot tuotannot, johon Stepa räppää hänelle ominaisella iloisen rennolla ja kekseliäällä tyylillään. Albumilla korostuu kotikulmat, räppärin arki sekä positiivinen suhtautuminen elämään. Artisti kuvailee tematiikkaa: ‘’Huolettomuus ja hauskanpito. Minä haluan olla äijä, jolla on aina aikaa kavereille ja siisteille jutuille. Välttelin sanoituksissa jakamasta viisauksia, filosofiaa tai mitään kunnollisia arvoja, joten tämä on jonkinlaista paskanjauhantaräppiä. Soundillisesti tää on westcoastin gangstaräppiä tai San Fransiscon peluriräppiä. Tunnen olevani taas Sodankylän Too Short.’’

Albumilta irrotetut singlet Siistii räppii ft. Are sekä Elämän tarkoitus ft. Arppa ovat antaneet esimakua tulevasta julkaisusta. Albumin kappaleella Päivä elämässä vierailee tuttu jyväskyläläinen Gettomasa. Kappaleelle julkaistaan musiikkivideo: “Videosta löytyy lowridereita ja aurinkoa. Ainoa näkyvä ero westcoast-videoihin on se, että palmupuut on meidän videoissa koivuja ja mäntyjä.”

Levyn tuotanto on monipuolinen ja mielenkiintoinen ja siinä kiteytyy yhdessä tekemisen taika. Kappaleet on äänitetty Stepan omassa työhuoneessa ja hotellihuoneissa ympäri Suomea. Albumin tuotannolla kuullaan useita kotimaisia nimekkäitä tuottajia. Tuotannon pääarkkitehdit ovat Pianomies, Ilari Autio ja Bommitommi. Näiden lisäksi biittien takaa löytyy Janne K, Danny Value ja GFB. Myös DJ Polarsoul sekä Ollimainen tekivät yhden yhteistuotannon kappaleelle Stepa tekee mitä haluaa. ‘’Kaikki noi tyypit on kovan luokan pelureita.’’ Stepa luonnehtii. 

 

‘’Minä olen Stepa ja mulla on mielettömän hyvä meininki. Kuuntelen hyvää musaa päivittäin, hengaan hyvien tyyppien kanssa päivittäin ja koitan saada ihmiset mun ympärillä tuntemaan itsensä hyviksi päivittäin. Jaan propseja – saan propseja, se on vitun siistiä. Minä olen hyvissä väleissä kaikkien kanssa’’, Stepa kiteyttää.

Levy alkaa riimillä: “heikompia on pitää aina tukea/ ja sen jälkeen on hyvä chillata”. Riimi kuvaa Stepan meininkiä hyvin: Aiempina vuosina olen puhunut altavastaajien puolesta, mutta nyt on hyvä chillata ja heittäytyä vapaalle. Ei oo väärin nauttia elämästä ja pitää hauskaa.”

 

Stepa, oikealta nimeltään Joni Stenberg edustaa pohjoisen suomiräpin ääntä. Sodankylästä kotoisin olevalla artistilla on vaikuttava katalogi ja pitkä historia kotimaisen musiikin saralla. Pian 15 vuoden ikään yltänyt  debyyttialbumi MC toi rap-artistin suuremman yleisön tietoisuuteen musiikkilehti Rumban kutsuttua albumia suomiräpin uudeksi nollapisteeksi. Pari vuotta myöhemmin julkaistu studioalbumi Made In Sodankylä käsittelee artistin suhdetta yhteiskuntaan, myönteisen ajattelutavan merkitystä ja itsetutkiskelua: aiheita, jotka ovat lähellä artistin sydäntä tänäkin päivänä. Viime vuonna julkaistu Rakkaus ylivoimainen oli artistin PME-debyytti. Lämminhenkistä ja luontevaa otetta suosivan Stepan riimit ovat soljuneet albumi kerrallaan melodisempaan suuntaan artistin otettua kehitysaskelia myös laulajana.


Haastattelupyynnöt

Laura Jonsson / laura@pmerecords.fi / +358440528725

 

Keikkamyynti

Esa Nikkilä / All Day Agency
esa@allday.fi / 046 851 0651