Suomenkielisen R&B:n huippulupaus Rosa Coste julkaisee PME-debyyttinsä

Suomenkielisen R&B:n huippulupaus Rosa Coste julkaisee PME-debyyttinsä

Ilahduttava ja aurinkoinen kesken syntyi kun Coste haaveili tuottajan kanssa letkeästä afrobiitistä: “Muistelen, että me käytettiin sellasta random-sanageneraattoria ja freestylattiin niistä sanoista biitin päälle. Aloin piakkoin löytää sen mitä haluan sanoa – oikeaa asiaa, muttei niin vakavasti sanottuna.” 

Kappaleella vierailee tulevan debyytti-EP:n tuottanut kemijärveläislähtöinen, oman suomirap-levynkin julkaissut KähinäPate. “Kähinä yllätti mut vielä loppumetreillä täydennyksellä; Albert Tokkola, “Suomen Thundercat”, oli soittanut spontaanisti bassolla ihanan groovyn bassoraidan biisin päälle. Soitettiin me lisäksi kaiken maailman kattiloita ja kahvikuppeja siellä studiolla tuonne biitin taustalle Kähinän kanssa, mutta se basso kyllä kruunas kaiken”, Rosa Coste kertoo. 

Syksyllä julkaistava debyytti-EP ole varovainen on taidokkaasti luotu, tutkiskeleva kooste artistin mielenmaisemaa. “EP kantaa R&B-soundia minun omalla rovaniemeläisellä tyylillä ja tuottajat sai tosi hyvin kiinni minun ajatuksista. Kokonaisuus tuntuu tosi omalta.”

Kesken on EP:n toinen single ja sen kanssa julkaistaan EJK-kollektiivin kanssa tehty musiikkivideo Knight Rydazz -Youtubekanavalla. Ystävien ja läheisten kanssa artistiuraansa kehittävä Coste kertoo motivaationsa ja inspiraationsa syntyvän kotipaikkakunnallaan Rovaniemellä EJK-kollektiivissa. “EJK:ssa on valokuvaajia, videokuvaajia, tuottajia, artisteja ja dj:tä, ja kaikki tukee toisiaan siinä omassa jutussa. Tehdään laadukkaasti, mutta pilke silmäkulmassa.” Myös EP:lle tuleva, helmikuussa julkaistu Costen intiimi ja haavoittuvan rehellinen omakustannesingle musta sai osakseen ansaittua huomiota ja Helsingin Sanomilta neljä tähteä. 

“Mun mielestä me kaikki ollaan keskeneräisiä, eikä meistä tuu tän elämän aikana valmiita kenestäkään – ja se on hyvä asia. Voit yrittää olla itsesi paras versio joka päivä, se riittää pitkälle.” – Rosa Coste

 

Lisätietoja / Haastattelupyynnöt

Laura Jonsson / laura@pmerecords.fi / +358440528725

Keikkamyynti

Team Agency / booking@team.fi