Handshaking julkaisee uudelleenversioinnin AHO:n kappaleesta 3.9.

Handshaking julkaisee uudelleenversioinnin AHO:n kappaleesta 3.9.

Fedja Kamari, eli Handshaking julkaisee uudelleentulkinnan ambient-tuottaja AHO:n kappaleesta wave (ripple or gesture) perjantaina 3. syyskuuta. Single on nimetty Matti Ahopellon, eli AHO:n debyyttialbumin mukaan: NOWINTER NOSUMMER (Handshaking Rework). Äänimaailma on rakennettu alkuperäisen kappaleen sähköpianoraidan päälle ja lauluosuuksien takana on Kamari itse. 

“Kappale on nopeatempoisempi ja vähän synkkäsävyisempi, ja miellän sen pieneksi esisoitoksi siitä mihin Handshaking-projekti voisi myös jatkossa olla menossa. Kappale lainaa AHO:n albumin nimeä ja tematiikkaa vuodenajoista, ja jatkaa omalla albumilla käsiteltyjä teemoja henkilökohtaisesta keskeneräisyydestä ja epäonnistumisista, jotka tuntuvat pysyvän muuttumattomina vaikka olosuhteet ympärillä vääjäämättä menevät eteenpäin. Vuoden kiertoa ei voi pysäyttää, ja välillä tuntuu, ettei omia tapojaan olla ja elää myöskään.” -Handshaking kertoo.

Kappale sai alkunsa Ahopellon aloitteesta. Sain AHO:lta ehdotuksen remixistä ja kovalevyllisen raitoja. Remixin viimeistely tehtiin yhdessä AHO:n studiolla, ja koen että sen myötä siihen saatiin levyn estetiikka ja jonkinlainen kehys myös asetettua. Oli hauskaa, helppoa ja mutkatonta. Mulla on taipumus jäädä henkisesti jumittamaan kappaleita niiden viime metreillä ja Matti auttoi tässä paljon, lähinnä todeten että eiköhän tämä ole valmis.” –Handshaking kertoo yhteistyöstä. Ahopelto kertoo olevansa “iloinen ja otettu tästä yhteistyömahdollisuudesta ja ylpeä lopputuloksesta.”

Handshaking julkaisi keväällä 2021 pop- ja house-sävytteinen debyyttialbuminsa Garden Clogs diginä ja vinyylinä. Albumi sai ansaittua huomiota, ja Imagessa kerrottiin: ”Fedja Kamarin eli Handshakingin debyyttilevy on tuotantoarvoltaan korkeimman laatuluokan viihdepoppihousea, joka ei juuri häviä Yaejin tai Peggy Goun kaltaisillle kansainvälisille verrokeilleen tai miksei vaikka Jaakko Eino Kaleville”

AHO:n NOWINTER NOSUMMER -debyyttialbumi leijaili selkeälinjaisen ja utuisen ambientin äärellä. Japanilainen musiikki, mm. Hiroshi Yoshimuran äänimaisemat ja Sakamoton elokuvamusiikki on vaikuttanut Ahopeltoon ja inspiroinut tekemään kokeellista ja orgaanista musiikkia. Monipuolisen musiikintekijän Matti Ahopellon sooloalbumilla orgaaniset soittimet yhdistyvät puhtaasti synteettisiin äänimassoihin, luoden syleilevän kuuntelukokemuksen. Artistit kuten Four Tet, Caribou ja Vegyn ovat tunnustautuneet AHO-faneiksi.

 

Lisätiedot ja haastattelut:

laura@pmerecords.fi / 0440528725