Tuottajana tunnettu Pykäri siirtyi laulamaan itse, albumi julkaistaan 18.6.

Tuottajana tunnettu Pykäri siirtyi laulamaan itse, albumi julkaistaan 18.6.

Suomalaisen vaihtoehtomusiikin moniosaaja Pykäri julkaisee uuden albumin Pyqäri. Albumi on tuottajalle poikkeuksellinen, sillä hän on kirjoittanut, säveltänyt, tuottanut ja laulanut kaikki kappaleet itse. “Tämä albumi on oikeastaan lahja itseltä itselleni. On eri tavalla vapauttavaa tehdä musiikkia ensimmäistä kertaa yksin, se on minulle tapa jäsennellä omia ajatuksia ja tunteita.”  Albumi julkaistaan myös vinyylinä ja sen ennakkomyynti on käynnissä PME Storessa, Levykauppa Äx:ssä, Levyikkunassa, Rolling Recordsissa, Jäänsärkijässä ja 8 Raidassa.

”Jokainen kappale on kuin postikortti tai kohtaus johon pakenen sen tekemisen ajaksi. Kun olen siellä, kaikki rakentuu itsestään sen kohtauksen ympärille. Musiikki on vapaata assosiaatiota näiden tilanteiden ympärillä ja tekstit hetkessä syntyvää pään sisäistä monologia, jossa on joko isoja tai merkityksettömiä asioita. Musiikki on paras tapa paeta ja on ihanaa jos sen avulla saa yhtäkkiä hetken makoilla Rivieran rannalla.“  – Pykäri kertoo

Kymmenen kappaletta sisältävän albumin tekoon on osallistunut liuta lahjakkaita muusikoita, mm. Linda Fredriksson, joka on noussut viime vuosina kansainvälisesti tunnustetuksi suomalaisen jazzin kärkinimeksi. Pykäri halusikin tuoda albumilleen vaikutteita soulista, bossanovasta ja jazzista. “Esimakuna albumista toimii uusi vähäeleinen Ongelmia-kappale. Tietysti pykärimaisia elementtejä löytyy, mutta laulajan oma vaivaton ulosanti tuo musiikkiin paljon lisää.” – Rumba kirjoitti 4.6. julkaistusta singlestä.

Pykäri, koko nimeltään Mikko Pykäri on tuottaja ja muusikko, joka on vaikuttanut suomalaisessa indie-skenessä vuodesta 2004. Regina-yhtyeen toinen puolikas ja vuoden 2011 alternative-pystin Emma Gaalassa pokannut Pykäri on tuottanut musiikkia mm. Ruger Hauerille (Mature-levy), perustanut yhtyeet Shine 2009 ja juuri maxisinglen julkaisseen indiepop bändin Babel. Tuottaja-sooloura alkoi vuonna 2017 pitkäsoitolla Pykäri ja hän esiintyi samana vuonna Ahjo Ensemble -kamarikuoron kanssa Flow Festivalin päälavalla. Albumi O julkaistiin PME Recordsin kautta elokuussa 2019 ja sai medialta ja yleisöltä positiivisen vastaanoton, ansaitusti.

 


Lisätietoja / Haastattelupyynnöt

Saara Everi / PME Records
saara@pmerecords.fi / +358 40 831 4224

Keikkamyynti

Esa Tontti / Alt Agency
esa@altagency.fi / 0445631430‬