YSI – AMP HEAD

YSI – AMP HEAD

YSI:n albumi ’Amp Head’ julkaistaan perjantaina 8. joulukuuta. Albumilla on 14 kappaletta ja se on abstrakti kokoelma tarinoita, joiden kautta pääsee kokemaan YSI:n sisäisen pyhäkön. Albumi punoo yhteen lukuisia maailmoja, yhdistellen vaikutteita henkilökohtaisesta keskeneräisyydestä, ehtymättömästä uteliaisuudesta, videopeleistä, sci-fistä ja Yves Kleinin ikonisesta sinisen sävystä. Musiikillisesti albumin vaikutukset ulottuvat japanilaisesta mainosmusiikista shoegazeen, vaihtoehtorockista poppiin. Soppela sanoo, että Amp Head on levy, jonka itse olisi halunnut kuulla 13-vuotiaana, jolloin teini-iän melankolia on syvimmillään.

”’Amp Head’-kappale on ollut olemassa 10 vuotta, ’Cheesecake’ kuukauden. ’Cheesecake’ ei ole kappale, jota on tehty vakavissaan, mutta se ei tarkoita, että se olisi huonosti tehty. On tärkeää pitää hauskaa, vakavasti. En koe, että musiikkini on erityisen sidottuna mihinkään tiettyyn ajanjaksoon, koska se syntyy tarpeesta luoda mielikuvituksellisia paikkoja itselleni. Haluamme asioita, jotka olemme kokeneet; tarvitsemme asioita, joita emme vielä tiedä haluavamme,” muusikko kiteyttää.

Albumilla kuullaan myös Pekka Airaxinia ja Matthew M. Williamsia (Givenchy, 1017 ALYX 9SM) joka tuotti yhdessä YSI:n kanssa Memory Man -kappaleen. Levyn kannen on luonut muralisti/taiteilija Björk Hijoort, joka on työskennellyt muun muassa Marimekolle ja jonka siveltimen jälki on vahvasti esillä Helsingin katukuvassa.

Kesällä YSI sävelsi musiikit Givenchyn Pariisin muotiviikkojen näytökseen: “Givenchyn luova johtaja Matthew Williams laittoi keväällä viestiä, että pitää musiikistani ja häntä kiinnostaisi tavata mahdollisen yhteistyön merkeissä. Tämän tiimoilta asiat ovat edenneet hyvin luonnollisesti. Molemmat tiedetään mistä tykätään ja mitä halutaan.” Albumin nimikkokappale Amp Head kuultiin valokuvaaja Heji Shinin ohjaamassa Givenchy-mainoselokuvassa. YSI vieraili myös Williamsin kuratoimalla kompilaatioalbumilla muotimerkilleen 1017 ALYX 9SM. Albumilla kuultiin artisteja, kuten Lil Yachty, Kid Cudi, Ethel Cain ja monia muita. YSI:n Pantheon päätti albumin, ja samainen kappale kuullaan myös tulevalla albumilla.