STEPA – KODITTOMAT

STEPA – KODITTOMAT

Stepan uusi Kodittomat-albumi on kuin musiikillinen mosaiikki, joka koostuu useista erilaisista aikakausista ja yhteistöistä. Jokainen kappale toimii yhtenä mosaiikin palana, ja yhdessä ne muodostavat kokonaisuuden, joka heijastaa Stepan luovuutta ja ilmaisua. Albumi tarjoaa kuuntelijalle mahdollisuuden upota monimuotoiseen kokemukseen ja tutkia Stepan erilaisia äänimaailmoja. “Musiikin tekeminen on niin mukavaa puuhaa, että sitä usein tekee sitä vaan pitääkseen hauskaa, kunnes päätyy pisteeseen, että kone on täynnä hyviä biisejä, joille ei löydy kotia levyiltä. Sain ajatuksen julkaista nämä saman nimimerkin alle, sillä mitä iloa näistä kappaleista on, mikäli ne on vaan mun kuunneltavissa.” Stepa kertoo. Tuotantojen takana on mm. Aksim, Pehmee Goo ja Janne K. Vierailevina artisteina on Kube, Mactopias, Eevil Stöö ja Meena Betula. “Jo heidän puolesta on mukava julkaista tämä levy, koska hekin ovat tehneet osuutensa biiseihin. Kaikki featit oli nälkäisiä ja se on tärkeä polttoaine musiikintekoon.”

Kodittomat-albumilla on biisejä viimeisen neljän vuoden ajalta, joiden inspiraatiot ovat muovautuneet kymmeniä kertoja. “Tuntuu, että joka viikko minulla on uusi lempiartisti/bändi. Aiemmin olin jumissa vaan 90-luvun räppiin, mutta nykyään mulle maistuu uuden sukupolven jutut ja saundit. Se on enemmän kuin siistiä. Muutaman biisin syntytarinat on aika hauskoja. Minut pyydettiin Iihin studiosessioihin, sillä verukkeella, että iiläiset on kuulemma niin köyhiä, että he joutuvat tekemään musiikinkin itse. Sain kutsun, kun he olivat kyllästyneet kuulemaan omaa ääntä musiikissaan. Toisen kappaleen kohdalla minut pyydettiin studiosessioihin, jonka palkkioksi toinen muusikoista tarkasti mun hampaat, sillä hän oli hammaslääkäri.”

Albumin tuotot lahjoitetaan Hope ry:n kautta vähävaraisille perheille.”Ei tämä levy maailmaa pelasta, mutta ehkä joku saa itselleen luistimet tai värikynät, joilla värittää maailmaa. Kuka vaan voi auttaa ketä vaan, joten toivotaan, että tämä auttaa jotakuta saamaan pienen jeesin harrastuksiin tai elämään. Minäkin olen saanut apua niin paljon, että tämä on vähintä mitä voin tehdä.” Stepa kertoo.