YSI:n WINDSTOPPER EP ulkona 23. kesäkuuta

YSI:n WINDSTOPPER EP ulkona 23. kesäkuuta

YSI on helsinkiläisen Tuomas Soppelan kuratoima alusta. Monimuotoisen projektin puitteissa YSI tekee viipyilevää, meditatiivista ja jopa hengellistä musiikkia pop-estetiikan keinoja hyväksikäyttäen. Kesäkuun 23. päivä julkaistava EP WINDSTOPPER kertoo suojelumekanismien luopumisesta, rakkaudesta, pelosta, epätoivosta ja toivosta.
Kesäkuussa 2020 julkaistu maxisingle Sway on kerännyt puolen miljoonan edestä striimejä Spotifyssa.

WINDSTOPPER sisältää grunge- ja noise-henkistä shoegaze-kitaraa, leftfield-teknoa ja inspiraatiota animesarjoista, kuten Akira, Berserk ja Ghost In The Shell. Albumin läpäisevä rapina on styroksin raapimista ja ”ektoplasman venyttelyä mikrofoniin”. Kokeellinen äänimaailma luo tekstuuria biiseihin ja mielikuvan rikkinäisistä kaiuttimista. Kappaleilla kuullaan sämplättyjä, sekä dekonstroituja rumpuja, kitaraa, bassoa ja Seaboard-syntetisaattoria. Fonetiikkaan perustuvat lyriikat nojautuvat mystisyyteen ja kuuntelijan omaan päättelykykyyn.

En halua antaa sanoille liikaa merkitystä; miltä se kuulostaa on tärkeämpää. Itse tykkään siitä, että lyriikat eivät ole yksiselitteisiä ja voi kutsua erilaisiin johtopäätöksiin. Kuuntelen paljon vieraskielistä musiikkia, koen että tunne kieli välittyy vaikka itse tekstiä en ymmärtäisikään. ” YSI kertoo.

 


Haastattelupyynnöt

Laura Jonsson / laura@pmerecords.fi / +358440528725