Ada Aik – The Mysterious Life of Ada Aik

Ada Aik – The Mysterious Life of Ada Aik

Kokeellisen popin uusi tulokas Ada Aik laulaa englanniksi ja liikkuu fantasian ja realismin äärirajoilla. Ada Aik julkaisee debyyttialbuminsa The Mysterious Life of Ada Aik 29. huhtikuuta. Albumi on kertomus Ada Aikista ja hänen elämästään nukkekodissa. Nukkekodin yhdeksän huonetta symboloivat Adan erilaisia tunnetiloja: neuroottisuutta, masennusta, pelkoa, elämänjanoa ja toivoa. Huoneissa käsitellään hahmon mielenmaisemia fyysisessä muodossa. 

 

“Joskus oma huone voi tuntua parhaalta mahdolliselta paikalta olla, ajatella ja unelmoida. Joskus taas seinät ahdistavat, ajatukset kiertävät kehää ja aistit virittyvät tarkkailemaan vaaraa. Nukkekoti kuvastaa elämäämme: millaisissa huoneissa olemme ja mitkä ovat henkiset rajamme? Minua kiinnosti se, miltä omat päänsisäiset myrskyt voivat näyttää konkreettisina tiloina. Mietin usein leikkimistä, ja kuinka pitkälle sen ajatuksen voi viedä.” – Ada Aik”

 

Nukkekotiin voi tutustua osoitteessa www.adaaik.com. “Tarinoiden visuaalinen puoli löytyy nukkekodista. Nettisivun parissa voi viettää aikaa ja voi tutustua kappaleiden tapahtumiin.”

 

Ada Aik on tuottanut debyyttialbuminsa itse. Artisti aloitti levynteon monta kertaa uudestaan, ja lopulta huoneet tarinoineen määrittivät sen miltä kappaleet kuulostaa. “Levyllä halusin käyttää paljon huilua, sitraa ja MS20-syntetisaattoria. Akustiset rummut soitti Saana Pohjonen. Musiikillisesti hain lopputulosta, joka tasapainottelee akustisen ja elektronisen äänimaailman rajamailla. Oon tosi paljon halunnu tehdä nopeampia biisejä, joiden tahtiin voi liikkua. Samalla pystyy käsittelemään pikakelauksella ajatuksiaan.” 

 

Debyyttialbumiin pohjautuva esitystaideteos toteutetaan syksyllä Korjaamolla. Nukkekoti tuodaan lavamuotoon ja Ada joutuu kohtaamaan oman peilikuvansa. Kotimainen Ada Aik tuottaa elektronista musiikkia, joka kuulostaa perusteellisen inhimilliseltä, mutta samalla koneelliselta. Ada Aik tekee tinkimättömän kokeilevaa taidetta, jossa yhdistyy tarinallinen visuaalisuus. The Mysterious Life of Ada Aik julkaistaan myös vinyylinä.

 


Lisätietoja / Haastattelupyynnöt:

laura@pmerecords.fi / +358440528725