AHO julkaisee RAINFALL -singlen 22.4.

AHO julkaisee RAINFALL -singlen 22.4.

Tuottaja ja säveltäjä Matti Ahopelto julkaisee viimeisen singlen ennen Odyssey-albumin julkaisua. RAINFALL on oodi häpeilemättömälle tunteikkuudelle, jossa soinnuissa muodostuu elokuvallinen ja haikea tunnelma. Maailman surullisimmaksi kappaleeksi sävelletty RAINFALL on soitettu Profet 6- ja Behringerin Monopoly -syntetisaattoreilla. RAINFALL vie hitaasti kasvavan jännitteen vielä huomattavasti edellisiä singlejä pidemmälle. Kappaleen johtava melodia katoaa hitaasti mutta varmasti särisevien arpeggioiden massaan. Pianossa kuullaan Tapio Viitasaarta, syntetisaattoreissa Samuli Kukkolaa ja Artturi Tairaa, lauluissa Ringa Manneria. 

“RAINFALL -kappaleen oli tarkoitus olla maailman surumielisin kappale, mutta se löysikin tiensä ulos kohti valoa. Eri tahtilajeihin hakkaavat arpeggiot ja kaunis melodia toivat katarsiksen.” – AHO

Odyssey-albumi julkaistaan 3. kesäkuuta. AHO kertoo “albumin tematiikan pohjautuvan seikkailuun. Minulle se tarkoittaa ennakkoluulottomuutta, uusia asioita ja niiden kohti menemistä. Pelottomuutta.” AHO:n voi nähdä livenä Tampereen G Live Labissa torstaina 21.4, sekä Helsingin G Live Labissa perjantaina 22.4. 

Ensimmäisenä annoksena AHO:n inspiraation tuloksista PME Records julkaisi kesällä 2020 EP:n Usually I’d Overthink This, jonka R U DOING ANYTHING NOW? -kappaletta on kuultu Calvin Kleinin syyskampanjassa, sekä vastikään julkaistussa The Andy Warhol Diaries – Netflix-sarjassa.  Marraskuussa 2020 julkaistu AHO:n NOWINTER NOSUMMER -debyyttialbumi leijaili selkeälinjaisen ja utuisen ambientin äärellä. Japanilainen musiikki, mm. Hiroshi Yoshimuran äänimaisemat ja Sakamoton elokuvamusiikki on vaikuttanut Ahopeltoon ja inspiroinut tekemään kokeellista ja orgaanista musiikkia. Uudelta Odyssey-albumilta on julkaistu kappaleet windwaker, NAIVE NAIVE ft. Spencer Krug ja Orlando Maze Scene. Artistit kuten Four Tet, Caribou ja Vegyn ovat tunnustautuneet AHO-faneiksi.

 

Lisätietoja / Haastattelupyynnöt

Laura Jonsson / laura@pmerecords.fi / +358440528725

Keikkamyynti

Feniks Willamo / feniks@allday.fi