Gettomasa – 500 Hevosta

Gettomasa – 500 Hevosta

Gettomasa julkaisee tuplasinglen 500 Hevosta / Iso takki perjantaina 22.4. Tutussa tematiikassaan 500 Hevosta kuljettaa eteenpäin tummanpuhuvan, jälleen täysin tyylipuhtaan biitin säestämänä. Kappaleen tuotannosta vastaa suomiräpin ravintoketjun huipulla olevat tuottajat Ruuben, GoodJobLarry ja Aleksi Asiala. Single saa kylkeensä Cocoan tuottaman, Raimo Saban ohjaaman visuaalisesti vaikuttavan musiikkivideon. 

”Gettomasalla oli valmiiksi jo poikkeuksellisen vahva ja selkee visio videosta ja sitä sit lähettii yhteisvoimin toteuttamaan. Mulle tuli yllätyksenä miten paljon hän oli valmis sitoutuu videon tekemiseen koko prosessin ajan – 500 %. Se oli koko meidän työryhmälle tosi inspiroivaa. Rehellisesti alkuun vähän kuumotti lähtee tekemään niin ison näköstä räppi-videoo mut lopulta kun vaan uskalsi heittäytyä Gettomasan maailmaan, niin tätä tuotantoa oli sairaan hauska tehä. Gettomasa kesytti Porschen, hevosen ja täl kertaa myös ohjaajan.”, Raimo Saba kertoo. 

Singlen B-puolena löytyy niin ikään KPC-kasvatin Ruubenin tuottama, jo musiikkivideon Youtubeen saanut Iso takki -kappale, joka vie kuuntelijat Gettomasan tarinan juurille. “ – – ehtaa reppuräppiä, sitä suomiräpille niin ominaista vanhaa flanellipaitasoundia. Biitti nytkähtelee, koskettimet luovat koukkuja ja tausta on lopulta miltei leikkisä.”, Rumba kirjoitti julkaisusta. Kappaleen musiikkivideo on kerännyt kahdessa viikossa liki 200 000 näyttökertaa YouTubessa, katso se täältä. 

Gettomasan monipuolisuus ja tuottavuus todistaa hänen kuuluvan genrensä kärkipaikoille. Olemme nähneet boombapista kuoriutuneen parikymppisen Kortepohjan kasvatin omistaneen tyylin jos toisenkin. Gettomasa julkaisi kriitikoiden ylistämän Chosen One -albumin keväällä 2016 ja oli yksi vuoden puhutuimpia julkaisuja. Albumilta löytyy mm. kappaleet Ota kiinni jos saat, Kuulokkeet sekä Pelkuri. Klassikoksi muodostuneen Chosen Onen jälkeen sekä fiittien, että omien julkaisujen tyyli virkistää luovuudellaan. 

Odotettu albumi Diplomaatti julkaistiin toukokuussa 2019 ja loksautti viimeistään valtaväestönkin leuat auki suurmenestyksellään vakuuttaen paikan genren huipulla. Samana vuonna artisti pääsi Leijonien toiveesta esiintymään maailmanmestaruusjuhliin Helsingin Kaisaniemeen yli 50 000 ihmiselle. Kalamies otti askeleen uuteen suuntaan myös nostaen pitkäaikaisten fanien kulmakarvat, mutta viittoi tietä taas leveämmälle polulle. Yhteensä seitsemän Emma-ehdokkuutta, useampia listaykkösiä ja kymmeniä albumilistan listaviikkoja myöhemmin tämä lahjakas ja loputtomalla nälällä varustettu artisti jatkaa kuulijoiden vakuuttamista omalla suoraselkäisellä musiikillaan.

 


Lisätietoja / Haastattelupyynnöt:

Saara Everi / saara@pmerecords.fi

Keikat:

Team Agency / booking@team.fi