AHO:n debyyttialbumi esitetään G Livelabissa 27.11. julkaisupäivänä

AHO:n debyyttialbumi esitetään G Livelabissa 27.11. julkaisupäivänä

AHO:n NOWINTER NOSUMMER -debyyttialbumi leijailee selkeälinjaisen ja utuisen ambientin äärellä. Monipuolisen musiikintekijän Matti Ahopellon sooloalbumilla orgaaniset soittimet yhdistyvät puhtaasti synteettisiin äänimassoihin, luoden syleilevän kuuntelukokemuksen.  Albumilla vierailee Helsingin Sanomissa musiikki-intoilijoiden aarteeksi tituleerattu Karina. Albumi esitetään ensimmäistä kertaa G Livelabissa perjantaina 27.11.

“Levynjulkaisukonsertti tulee olemaan kaunis ja eteerinen audiovisuaalinen kokemus.
G Live Labiin saapuva livekokoonpano on poikkeuksellisesti viisihenkinen (Matti Ahopelto, Tapio Viitasaari, Antony Bentley, Laura Ahopelto, Juho Kanervo) yhdistelmä akustisia instrumenttejä ja analogisyntetisaattoreita. Esitystä sävyttää myös Tuomas Aleksander Laitisen luonnonilmiöitä simuloivat visuaalit.” 
AHO kertoo.

Tästä pääset ostamaan liput albumin julkaisukeikalle.

Tästä pääset tutustumaan keikan Facebook -tapahtumaan.

Japanilainen musiikki, mm. Hiroshi Yoshimuran äänimaisemat ja Sakamoton elokuvamusiikki on vaikuttanut Ahopeltoon ja inspiroinut tekemään kokeellista ja orgaanista musiikkia.

Ensimmäisenä annoksena AHO:n inspiraation tuloksista PME Records julkaisi
5.6.2020 EP:n Usually I’d Overthink This.

Ahopelto on myös ansioitunut mainos- ja elokuvamusiikin säveltäjä ja on mm. tuottanut musiikin Marimekon muotinäytöksiin jo liki vuosikymmenen ajan. Lyhytelokuvista yli jääneitä teoksia kuunnellessa Ahopelto innostui säveltämään lisää maalailevaa, tekstuuririkasta musiikkia – ja AHO oli syntynyt. Ahopelto tunnetaan myös Siinai ja Onni Boi -yhtyeistä. Parhaillaan hän mm. tuottaa Emma-palkitun Vestan toista albumia.

Lisätietoja / Haastattelupyynnöt

Laura Jonsson / laura@pmerecords.fi / 0440528725

Keikkamyynti

Feniks Willamo / feniks@allday.fi