Gettomasa

Gettomasa

Gettomasaa voidaan pitää yhtenä tämän hetken seuratuimpana ja suosituimpana suomiräpin tekijänä. Kanadan Montrealissa syntynyt ja Jyväskylässä kasvanut rapin suomenmestari, mm. Diplomaatti- ja Vastustamaton-menestysalbumeilla Emma Gaalassa pystejä voittanut artisti on syystäkin lunastanut itselleen lempinimen Chosen One.

Gettomasan monipuolisuus ja tuottavuus vaan todistaa hänen kuuluvan genrensä kärkipaikoille. Olemme nähneet boombapista kuoriutuneen Kortepohjan kasvatin omistaneen tyylin jos toisenkin. Vuoden 2012 räpin SM-kilpailun voiton jälkeen artisti kiinnitettiin PME Recordsille vuonna 2014. Keväällä 2016 Gettomasa julkaisi kriitikoiden ylistämän Chosen One –albumin, joka oli yksi vuoden puhutuimpia julkaisuja. 

Odotettu albumi Diplomaatti julkaistiin toukokuussa 2019 ja loksautti viimeistään valtaväestönkin leuat auki suurmenestyksellään vakuuttaen paikan genren huipulla. Samana vuonna artisti pääsi Leijonien toiveesta esiintymään maailmanmestaruusjuhliin Helsingin Kaisaniemeen yli 50 000 ihmiselle. 2020 julkaistu albumi Kalamies otti askeleen uuteen suuntaan myös nostaen pitkäaikaisten fanien kulmakarvat, mutta viittoi tietä taas leveämmälle polulle. 

Gettomasa järjesti huhtikuussa 2023 levyjulkkarit mm. Vuoden myydyin albumi -Emman napanneelle Vastustamaton -albumilleen. Miltei loppuunmyydyssä Helsingin jäähallissa järjestetyllä keikalla oli mukana genren arvostetuimpiin toimijoihin lukeutuva Kube ja poikkeuksellisessa nousukiidossa oleva Costi. Ainutlaatuisen jäähallikeikan aikana Gettomasalta kuultiin laaja läpileikkaus artistin tuotantoon menestyksekkään uran varrelta. “Spektaakkelinomaisissa käänteissään ja kunnianhimoisessa 28:n kappaleen mitassaan konsertti todella osoittautuikin suomiräpin historian eittämättä tasokkaimmaksi esitykseksi”, Helsingin Sanomat kirjoitti keikasta.

Vuoden 2024 alku on lähtenyt Gettomasalla vauhdikkaasti; singlet Exät ja Hautajaiset ft. Sexmane ovat striimanneet Spotifyn puolella jo komeasti kultaa ja tuorein sinkku Stunttaa saavutti heti julkaisun jälkeen Spotifyn top-listan ensimmäisen sijan. Sinkkujen välillä Gettomasa ja suomiräpin pioneeri Kube lyöttäytyi myös yhteen, kooteen räpille hyvin uskollisen yhteis-EP:n. Parikymmentä Emma-ehdokkuutta sekä useita Emma-palkintoja, kymmeniä listaykkösiä ja satoja albumilistan listaviikkoja myöhemmin tämä lahjakas ja loputtomalla nälällä varustettu artisti jatkaa kuulijoiden vakuuttamista omalla suoraselkäisellä musiikillaan.

”On korkea aika, että Gettomasa saa osakseen suurempaa huomiota. Se, että sen tekee totaalisen tinkimättömällä ja kenellekään kumartalemattomalla räpillä, on poikkeuksellista. Ja se tekee Gettomasasta poikkeuksellisen, chosen onen.” – Jukka Hätinen, Rumban päätoimittaja

Lisätietoja / Haastattelupyynnöt

Saara Everi / saara@pmerecords.fi / +358 40 831 4224

Keikkamyynti

Jussi Laine / jussi@team.fi