Eurodance-estetiikkaa Handshakingin uudella singlellä — Albumi ulkona toukokuussa!

Eurodance-estetiikkaa Handshakingin uudella singlellä — Albumi ulkona toukokuussa!

Tuottaja ja muusikko Fedja Kamari, eli Handshaking jatkaa omalla vahvalla linjallaan elektronisen musiikin ja popin maastossa. Uusi eurodance-vivahteinen single Why do I need to pay so much? on lohkaisu toukokuussa julkaistavalta kokopitkältä albumilta. Artistin 2021 julkaistulla Garden Clogs -debyytillä esitelty sievä ja sinisilmäinen maailma on vaihtumassa tummapiirteisempiin tunnelmiin uudella albumilla.

Why do I need to pay so much? -kappale on arkista inhorealismia, jossa synkkäsävyinen teema on kätketty kepeään ja humoristiseen otteeseen. Kappale sai alkunsa Englannissa syksyllä 2021, talon sisäuima-altaalla: “Teksti ja sen asettamat kysymykset olivat olemassa jo aiemmin, mutta vailla muotoa, ja tuo uima-altaan tuoma vieraannuttava luksus-kokemus nytkäytti kappaleen paikalleen. Kuuntelin demoversioita boomboxilla veden liplattaessa kaikuisassa uimahuoneessa, samalla muodostaen mielipidettä biisin eurodance-estetiikasta. Työstän mielipidettä edelleen.” Handshaking kertoo.

Raha-asioita puiva kappale kyseenalaistaa nykyistä maksamisen määrää: Maksaminen on konkreettista, mutta myös symbolista. Maksun aika tulee aina. Tulevan Handshaking-albumin prosessin varhaisessa vaiheessa vitsailin tekeväni levyn päivittäisistä raha-asioista, mikä tuntui silloin irralliselta ja abstraktilta ajatukselta, mutta nyt pari vuotta myöhemmin kivuliaan konkreettiselta. En halua ajatella, että levyä työstäessä jotkut aiheet olisivat muuttuneet todemmiksi, vaan ehkä niin, että kappaleet kuvastavat melko viiveettä yhteiskunnan ja etenkin median painetta luoda jatkuvaa stressiä.”