Handshakingin taika pitää —  Alone in the sushi buffet -tuplasingle ulkona 18.11.

Handshakingin taika pitää — Alone in the sushi buffet -tuplasingle ulkona 18.11.

Tuottaja & muusikko Fedja Kamari, eli Handshaking vie suomalaisen elektronisen musiikin perintöä jälleen eteenpäin. Perjantaina 18.11. kuullaan ensimmäiset otteet 2023 julkaistavalta albumilta: tuplasingle Alone in the sushi buffet / Turn it off.

Julkaisun nimikkosingle on keikkuva house-kappale, jossa tarkastellaan yksinolon arvoituksellista viehätystä. Kun ihmisvilinästä ei löydy hengähdyspaikkaa, sushiravintolan hohtava epoksilattia ja ihmisten tarkasteluun luotu ikkunanäkymä tarjoaakin introvertin etsimää taukoa. “Oman ajan merkitystä ei liene liikaa käsitelty tanssimusiikissa, ja teema jatkaakin Garden Clogs -debyyttialbumini tavoin arkisten havaintojen käsittelyä elektronisen musiikin keinoin. Niin sanottu “me-time” sushiravintolassa on monelle tuttua luksusta, ja jotain todella suomalaista,” Handshaking kertoo. 

Julkaisun B-puolen Turn it off esittelee pelkistetympää ja jossain määrin perinteisempää elektronisen musiikin ilmaisua. Tämä puoli Handshakingista on tuttu underground-piireistä, mutta ei vielä aiemmin levy-yhtiön julkaisuilta. Kappaleen riisuttu äänimaailma liikkuu elokuvallisesta huipusta takaisin tiukkaan muodostelmaan. 

Uudet kappaleet nojautuvat 2021 keväällä julkaistun, pop- ja housesävytteisen Garden Clogs -albumin luomaan pohjaan. Artistin debyytti oli elektronisen- ja tanssimusiikin yleisölle odotettu teos ja 200 kappaleen vinyylipainos myi heti loppuun. Image kirjoitti levystä näin: ”Handshakingin debyyttilevy on tuotantoarvoltaan korkeimman laatuluokan viihdepoppihousea, joka ei juuri häviä Yaejin tai Peggy Goun kaltaisillle kansainvälisille verrokeilleen tai miksei vaikka Jaakko Eino Kaleville”. Helsingin Sanomien haastattelussa Kamari avasi ajatusmaailmaansa siitä, kuinka elektronisessa musiikissa sekä dj:n, että yleisön pitäisi enemmän haastaa, kuin uusintaa samoja toimintatapoja koko ajan. Kamarin tulevalla levyllä hän haastaa toimintatapojaan jälleen kerran.

Handshaking-artistinimellä esiintyvä Fedja Kamari on tuttu nimi Helsingin yöelämästä ja tullut tunnetuksi yllättävistä ja monipuolisista DJ-keikoista, sekä energisistä live-esiintymisistä. Hän vaikuttaa OO Recordings -levymerkin toiminnassa, joka tuo julkaisuillaan esiin nousevaa elektronista ja kokeellista musiikkia Suomesta ja ulkomailta. Aikaisemmista musiikkiprojekteista merkittävä maininta on tauolla oleva Töölön Ketterä -yhtye, jonka ohella ansiolistalta löytyy useita ohjelmia mm. Ylelle ja Radio Helsinkiin, sekä uutiskynnyksen ylittäneitä projekteja, kuten Etu-Töölön Sipsimuseo. Kantava tekijä Kamarin uralla ja ulosannissa on ollut tietynlainen yllätyksellisyys ja huumori, sekä niin itsensä kuin ympärillä olevien ilmiöiden ja kulttuurin haastaminen.