Päkä PME Recordsin rosteriin – Gasellit-yhtyeestä tuttu artisti aloittaa soolouransa

Päkä PME Recordsin rosteriin – Gasellit-yhtyeestä tuttu artisti aloittaa soolouransa

PME Records on solminut levytyssopimuksen rap-artisti ja kirjailija Päkän eli Pekka Salmisen kanssa. Helsingin Savelasta lähtöisin oleva artisti on tullut tunnetuksi osana Gasellit-yhtyettä, jonka ohella sooloura on pyörinyt mielessä; ”Soolon tekeminen on kiinnostanut pitkään, mutta tähän asti epäonnistumisen pelko on estänyt tekemästä. Nyt pääsin sen yli ja odotan innolla et mihin tää seikkailu vie”, artisti kertoo. 

 Artisti julkaisee perjantaina 11.11. ensimmäisen soolokappaleensa Bensaa. Rehelliseen sävyyn kirjoitettu Bensaa kuvailee suhtautumista muiden mielipiteisiin, sekä hyväksynnän loputtomaan jahtaamiseen. “Bensaa-kappale kertoo siitä vaiheesta, kun menestyksen nälkä ja hyväksynnän tarve on kovimmillaan ja niitä jahdataan maanisesti. Ehkä on jo pieni aavistus, ettei siellä satenkaaren päässä oo kuitenkaan mitään aarretta, mutta silti sitä juoksee kiinni, koska ei tiedä miten muutenkaan levottomasta olosta pääsis eroon.” Päkä kertoo kappaleesta.

Kappale on single perjantaina 25.11. julkaistavalta Menestysalbumi-debyyttisoloolta. Kaksitoista kappaletta sisältävän, sanoitukseltaan rikkaan albumikokonaisuuden on tuottanut DJ Arsi (Loost Koos) ja sen vastaavana tuottajana on toiminut Visa Mäkinen (Aivovuoto). 

Päkä eli Pekka Salminen on muusikko, kirjailija ja yksi kolmesta suuren yleisön suosioon nousseen Gasellit-yhtyeen MC:stä. Emma Gaalassa Vuoden yhtye ja Vuoden Rap/R&B -kategorioissa palkittu Gasellit on vuonna 2008 Helsingin Oulunkylässä perustettu rap-yhtye. Musiikin ohella Salminen on kirjoittanut yhtyeensä tarinaa läpi käyvän elämäkerrallisen teoksen Gasellit: Matka (2021), sekä yhtyetoverinsa Hätä-Miikan kanssa graffitia maalavista ystävyksistä kertovan romaanin Sä maksat (2017).

 


Lisätietoja / Haastattelupyynnöt:

Saara Everi / saara@pmerecords.fi

Keikat:

All Day Agency / booking@allday.fi