Lauri Haavilta uusi single – ’Mua ei voi pelastaa’

Lauri Haavilta uusi single – ’Mua ei voi pelastaa’

Lauri Haav julkaisi uuden kappaleen perjantaina 25.11. – Mua ei voi pelastaa -singlellä kuullaan Haaville tutuksi tullutta tematiikkaa uusin tuotannollisin kääntein; ”Kappale on tarina siitä, kun samaan aikaan haluut sen toisen ihmisen, mutta tiedät, että saatat olla ns. menetetty tapaus tai vaan väärä henkilö parisuhteeseen just nyt. Siitä yhtälöstä syntyy paljon erilaisia mutkikkaita tilanteita ja tunteita, niistä mä räppään ja laulan”, Haav kertoo. 

Kappaleen äänimaailmassa on Haaville ominaisia attribuutteja alusta alkaen, purjehtien kohti popahtavaa kertosäettä. Tuotannosta vastaa tutut jyväskyläläiset; artisti-tuottaja Aaro630 sekä usean artistin luottotekijä, vuoden 2023 Grammy-ehdokas Ruuben.

Mua ei voi pelastaa -musiikkivideo julkaistiin Haurilove Youtube-kanavalla – videosta vastaa Max Steffansson ja Tuomas Nurmi.

Aktiivisesti uuden albumin myötä keikkaillut Haav toi lavalle itsensä lisäksi myös bändin; “Tää oli periaattees mun eka keikkakesä, olin super kiitollinen siitä, et pääsin keikkailemaan. Bändi oli tosi siisti juttu joka samaan aikaan toi paljon lisää vastuuta.” Artisti puntaroi tuntemuksiaan myös keväällä julkaistun Se viimeinen kesä -albumin tuoreesta äänimaailmasta ja tematiikasta: ”Kai mä sillä genreharppauksella halusin näyttää itselleni ja varmasti myös vähän muille, että kykenen moneen” 

Provinssi-festivaalin ennakkoklubi Provinssi Jr aktivoituu 20 vuoden tauon jälkeen. Suomea tammi-helmikuun ajan halkovan klubikiertueen artistikattauksessa nähdään Lauri Haavin lisäksi pehmoainoIsaac Sene ja Knife Girl. Lauantaina 14. tammikuuta Turun Logomosta käynnistyvän, yhteensä 10 keikkaa kattavan kiertueen päätöskeikka nähdään Helsingin Kulttuuritalolla lauantaina 4. maaliskuuta. Lisätietoja: https://www.provinssijr.fi/

Viidensadan kappaleen vinyylipainoksen ennakkoon loppuunmyynyt Lauri Haavin Se viimeinen kesä -albumi oli artistille peloton ponnahdus aiemmilla julkaisuilla tutuiksi tulleiden räpin ja r&b:n lisäksi suomipopin ja jopa suomirockin äänimaailmaan. Kasvu kuuluu myös albumin genrerajoja ylittävissä, kunnianhimoisissa sävellyksissä. Yhdessä tuottaja Aaro630:n kanssa luotu levy ylsi albumilistan neljännelle sijalle ja keräsi laajalti kiitosta yleisöltä. Albuminkampanjan ensimmäinen single Shampoota nousi myös viralliselle radiolistalle. Julkaisun myötä artisti lähti kattavalle levynjulkaisukiertueelle – ensimmäistä kertaa nelihenkisen bändin säestämänä. Menestyksekäs kiertue kattoi kaikki Suomen tärkeimmät keikkapaikat Helsingin Tavastialta Joensuun Kerubiin. Kesällä Haav esiintyi lavan edustoja täyttäen mm. Sidewaysissä, Ruisrockissa, Provinssissa, Ilosaarirockissa ja Blockfesteillä. 

 


Lisätietoja / Haastattelupyynnöt:

Saara Everi / saara@pmerecords.fi

Keikat:

Rauha Kyyrö, Fullsteam Agency / rauha@fullsteam.fi