KALLE KINOS JULKAISEE KOKOPITKÄN LEVYN

KALLE KINOS JULKAISEE KOKOPITKÄN LEVYN

“Syksyllä alkaa 5.0 season”

5.0 -albumi on Kalle Kinoksen viides kokonaisuus. Kymmenen kappaletta sisältävä albumi nyökkää taidokkaasti kohti vanhaa koulukuntaa. “5.0 nimi tulee siitä et koen olevani viides versio itestäni ämseenä. Sama kone, enemmän kilsoja, mutta enemmän hevosvoimia ja varustelutaso on korkeampi. Kiitos tiimin, labelin ja itseni. Halusin et levyllä on hieman vaihtelua, mutta pitää pääpainon aggressiivisessa battle/punchline-räpissä ja rehellisessä tarinankerronnassa.” – Kinos kertoo

Albumin vastaava tuottaja on Teemu “Tiedemies” Koskenoja ja kahden kappaleen takaa löytyvät supertuottajat Kalifornia-Keke ja Tommi Pehmee. Äänityksestä vastasi Antti “Silkinpehmee” Keskinen ja albumin masteroinnista Jarno Alho. Albumin tekoprosessi oli artistin mukaan dynaamisin ja helpoin tähän mennessä. Sooloalbumi syntyi ilman hätiköintiä ja kiirettä; “Yhden luvun loppua ja uuden luvun alkua tässä hullussa sirkuksessa, mitä me kutsutaan elämäks. Mä oon albumi-orientoitunut ihminen ja uutta on vaikea aloittaa, ennen kun aiempi on paketissa. Tää on mun eka PME-julkasu ja jonkin sortin merkkipaalu mun uralla. Hyvin iso asia on ollut myös mun ydintiimin edelleen kehittynyt näkemys siitä, mitä tän KK-rap kaman kans pitäis tehä, ja kuinka se tehään. En malta odottaa, et pääsen esittää nää kaikki träkit yleisölle.”

Albumilla vierailee Olli Antonio, Brädi, Aina, Silkinpehmee, Eevil Stöö ja Tarbash Luoti. “Kaikki vierailijat tuli hyvällä nälällä ja aivan helvetin kovilla säkeistöillä, mikä oli mulle hiton imartelevaa. Ne tiesi kyllä et jos ne lipsuu nii mää syön ne. Tosi kiitollinen kaikkien ammattitaidosta ja heistä ihmisinä kans. All pro porukka, verset tuli pyytelemättä, yskimättä ja sukkana sisään.” – artisti kertoo vaikuttavasta feat-kokoonpanosta.

Räppärien lempiräppäriksi tituleerattu, kentän sisällä laajalti arvostettu Kalle Kinos on pitkän linjan tekijä. Suurelle yleisölle jo yli 20 vuotta sitten Chillaa meidän kanssa -biisin osuuksistaan tutuksi tullut Kinos on suoraselkäinen tarinankertoja ja vaikuttaa monipuolisella flowllaan. Aktiivista julkaisutahtia ylläpitänyt Kalle Kinos on julkaissut viime vuosina mm. Tiedemiehen kanssa tehdyt ylistystä saaneet Kalevacation-albumit ja useamman EP:n.

Lisätietoja / Haastattelupyynnöt

laura@pmerecords.fi / 0440528725