KOVASSA NOSTEESSA OLEVA TÖÖLÖN KETTERÄ JULKAISEE ODOTETUN ESIKOISALBUMIN

Suomigrime-yhtye Töölön Ketterä julkaisee odotetun esikoisalbumin Mylly 16.3. Albumi sisältää peräti 9 ennen kuulematonta kappaletta sekä jo aiemmin julkaistut singlet Huolel feat. Kube, Valitsemaanne numeroon feat. Vesta ja Renegade Master. Kuben ja Vestan lisäksi albumilla feattaavat mm. Gaselleistakin tuttu DJ Ibusal sekä SONNY.

”Ollaan mietitty nyt noin vuosi, että seuraavaksi tehdään levy. Sinkutus on ollut helppoa ja kivaa, mutta meillä on ollut tunne, että täytyy jättää pysyvämpi jälki. Loppujen lopuksi albumi on hyvä sulkuviiva tietylle aikakaudelle. On turha lähteä tekemään ensimmäistä levyä ajatellen, mitä muut saattavat ajatella siitä. Siksi debyyttialbumi tehtiin 100% omalla tyylillä ja täydellä energialla, ketään mielistelemättä”, Töölön Ketterä kertoo debyyttialbumistaan.

”Levyn teossa kelattiin vahvasti myös sitä, mikä on just meille se luontevin soundi ja tyyli. Mietittiin myös paljon kokonaisuutta ja biisien yhteistä linjaa. Välillä biisejä joutui pyörittelemään aika paljonkin, minkä ansiosta lopputuloksesta kuulee harkinnan, muttei kuitenkaan liiallista laskeskelua”, yhtye jatkaa.

14.3. julkaistaan levyn viimeinen nu metal –vivahteinen Anna mun elää -single. Kappaleen on tuottanut Noah Kin.

”Viimeiseen puoleen vuoteen on mahtunut paljon tunnetiloja, mukaan lukien epävarmuus omasta tekemisestä. Jengi on paljon kysellyt, mitä teemme seuraavaksi ja olisiko jo aika laittaa musiikkia ulos. Olin viettämässä luovaa taukoa ja muusikkokaverillani oli vahva kanta siihen, miten tekemisen pitää aina olla inspiroivaa ja kuinka epävarmuus tappaa luovuuden. Pyörittelin ajatuksia lomalla kaksi viikkoa ja kun tulin Suomeen, teimme Noah Kinin kanssa Anna mun elää -biisin kahdessa päivässä. ”When it’s straight from your heart, you can’t go wrong””, kertoo Matti 8 Anna mun elää –singlen luomisprosessista.

Kovasta keikkakunnostaan tunnettu Töölön Ketterä nousi nopeasti suosioon esikoissinglensä Ludoo myötä keväällä 2016. Omakustanne debyyttisingleä seurasi levytyssopimus PME Recordsin kanssa sekä debyyttivuoden kruunasi ehdokkuus vuoden 2017 Emma Gaalassa.

Töölön Ketterä Instagramissa.

Töölön Ketterä Spotifyssa.

Tulevat keikat:

16.3. Suisto, Hämeenlinna

17.3. BarQ, Kouvola

22.3. Idän munajahti – Appro, Apollo, Helsinki

24.3. Seurahuone, Vammala

31.3. Valkoinen Sali, Helsinki (Mylly-julkkarit)

13.4. Doris, Tampere

20.4. Spring Break, Ruka

5.5. 45 Special, Oulu

11.5. Bar Passion, Kuopio

18.5. Forte, Turku

19.5. Herwoodfest, Hervanta

19.5. Yläkaupungin Yö, Jyväskylä

28.6. Provinssi, Seinäjoki

6.7. Ruisrock, Turku

10.8. Flow Festival, Helsinki

18.8. Blockfest, Tampere

 

Keikkakyselyt:

Esa Tontti / Alt Agency / esa@altagency.fi

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:

Noora Kärki / PME Records / noora@pmerecords.fi / 044 981 1633