Päkä – Menestysalbumi

Päkä – Menestysalbumi

“Anna tälle albumille 35 minuuttia, niin mä kerron sulle tarinan. Saat sitten itse päättää, että miltä se tuntuu.”

Päkä julkaisi perjantaina 25.11. ensimmäisen sooloalbuminsa. Menestysalbumin henkilökohtaiseen sävyyn kerrottujen tarinoiden aiheet ulottuvat kiitollisuudesta kusipäisyyteen ja esittelevät haavoittuvan artistin. “Levyn teema on menestys. Meidän yhteiskunnassa toistuu narratiivi, jossa ammatillinen menestys on synonyymi onnellisuudelle. Niin mäkin opin ajattelemaan. Menestystä jahdataan ja jos sitä sitten lopulta saadaan niin ollaan pettyneitä, kun ei se ulkoinen hyväksyntä tai taloudellinen menestys ratkonutkaan meidän ongelmia ja se sama levottomuus on edelleen läsnä.” Salminen kuvailee kokonaisuutta.

Marraskuun 11. päivä yleisö sai maistiaisen, kun Päkä aloitti soolouransa julkaisemalla singlen Bensaa tulevalta kokonaisuudelta. Klangi kirjoitti singlestä: Kappale on helposti samaistuttava ja Päkä tuntuu jatkavan sopivissa määrin siitä, mihin Gaselleissa jäi.”

Levyn tuotannot teki DJ Arsi (Loost Koos) ja vastaavana tuottaja toimi Visa Mäkinen (mm. Aivovuoto). “Halusin levystä ajattoman kuuloisen ja oon fiilannu Arsin tekosia sen saralla teinistä asti, niin kysyin sitä mukaan.” DJ Arsin asuessa Lontoossa, studioon apua soitettiin vanhalta tutulta Visa Mäkiseltä. “Lopulta Visan rooli kasvoi huomattavasti äänittämistä isommaksi ja se sparras Arsia biiteissä ja mua räpeissä.” 

Artisti lähtee albumin tiimoilta kiertueelle tammikuussa – tsekkaa keikkalista alta. Kiertueen liput tulevat myyntiin tiistaina 29.11.

13.1.2023 45 Special, Oulu
14.1.2023 Lutakko, Jyväskylä
20.1.2023 Dynamo, Turku
21.1.2023 Torvi, Lahti
28.1.2023 Kuudes Linja, Helsinki
3.2.2023 Suisto, Hämeenlinna
4.2.2023 Olympia, Tampere (w/ Aivovuoto)

Päkä eli Pekka Salminen on muusikko, kirjailija ja yksi kolmesta suuren yleisön suosioon nousseen Gasellit-yhtyeen MC:stä. Emma Gaalassa Vuoden yhtye ja Vuoden Rap/R&B -kategorioissa palkittu Gasellit on vuonna 2008 Helsingin Oulunkylässä perustettu rap-yhtye. Musiikin ohella Salminen on kirjoittanut yhtyeensä tarinaa läpi käyvän elämäkerrallisen teoksen Gasellit: Matka (2021), sekä yhtyetoverinsa Hätä-Miikan kanssa graffitia maalavista ystävyksistä kertovan romaanin Sä maksat (2017).

 


Lisätietoja / Haastattelupyynnöt:

Saara Everi / saara@pmerecords.fi

Keikat:

All Day Agency / booking@allday.fi