Lyttä julkaisi uuden EP:n!

Lyttä julkaisi tänään EP:llisen uutta musiikkia!
Pieniä voittoi -EP on Lytän viimeisen parin vuoden aikana kasaan saatu viiden kappaleen projekti. EP on eheä kokonaisuus Lytälle ominaista ja freesiä 2010-luvun soundia. EP:ltä löytyy feattejä PME:n Biziltä ja Graciakselta sekä Mouhouksen Van Hegeniltä ja niin ikää Jyväskyläläiseltä Joosu J:ltä. Monipuolisella EP:llä kuuluu Lytän laaja musiikkimaku ja kiinnostuksen kohteiden suunnanmuutokset. EP:n vastaava tuottaja on monessa vaikuttanut Ruuben.
Lyttä kertoo itse EP:stä, sen tekoprosessista ja julkaisun aikaisista tunnelmista:
“EP:tä on kasattu kaksi vuotta ja vaikka biisit tuli nopeesti niin oma elämä on vaatinut enemmän aikaa. Toisaalta, tää on ensimmäinen julkaisu minkä biisien päällä on istuttu ja ne on hiottu loppuun asti. Se, että pystyy fiilistelemään biisejä edelleen kertoo niiden kestävyydestä.
Pieniä voittoi – on EP:n nimikkobiisi koska siinä kuuluu koko paketin läpi kantava teema. Haluan kaiken, mutta tiedän realiteetit. Haluan olla paras versio omasta itsestäni, pelaan niillä korteilla mitkä on jaettu ja maksimoin voitot niillä. Jokaisesta EP:n kappaleesta löytyy kultareunus. Vois mennä huonomminkin, fiilistellään sitä mitä on.
Kärsivällisesti ollaan pakettia kasattu ja nyt odotetaan miten jengi ottaa sen vastaan! On freesiä julkaista musiikkia ilman pakottavaa tarvetta onnistua tai olla onnistumatta. Ei pröystäillä. Tää riittää.”
Lyttä on Ruotsissa syntynyt jyväskyläläinen rap-artisti, joka on tullut aiemmin rap-kansalle tutuksi niin ikään PME Recordsille levyttävän Gettomasan keikka-DJ:nä. Lytän ensimmäinen PME-julkaisu Ei siin julkaistiin lokakuussa 2017. Lyttä on kertonut ajautuneensa musiikin pariin Gettomasan inspiroimana. Vuonna 2011 Lyttä tutustui Gettomasankin taustalla vaikuttaneeseen tuottajaan Ruubeniin, jonka kanssa Lyttä on työskennellyt studiolla jo useamman vuoden.

Lisätietoja / Haastattelupyynnöt

Saara Everi / saara@pmerecords.fi